لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۴

ايران در طبقه بندی کشورهای مواجه با خطر تروريسم


ايران در طبقه بندی کشورهای مواجه با خطر تروريسم
ايران در طبقه بندی کشورهای مواجه با خطر تروريسم

ونکوور سان زیر عنوان «خطر ترور در کانادا جزو کمترین‌ها در میان اقتصادهای عمده غربی» می‌نویسد بنا به یک گزارش جدید راجع به امنیت جهانی، کانادا در میان اقتصادهای عمده غربی با کمترین خطر تروریسم روبروست.
کانادا، در میان ۱۹۷ کشور جهان، در شاخص خطر تروریسم برای سال ۲۰۱۱، که شرکت معتبر بریتانیائی Maplecroft تهیه کننده آن است، در ردیف هشتاد و ششم جای دارد.

بریتانیا در ردیف سی و هشتم جای گرفته است که در میان کشورهای عمده غربی بالاترين طبقه بندی است، و Maplecroft آن را به بد شدن اوضاع امنیتی در ایرلند شمالی نسبت می‌دهد، که در سال گذشته صحنه ۲۵ حمله گزارش شده تروریستی بوده است - هرچند که هیچیک از این حملات با تلفاتی جانی همراه نبوده است.

یونان، با قرار گرفتن در ردیف بیست وهفتم شاخص، در میان تمامی کشورهای غربی از نظر مواجه بودن با خطری در سطح بالا، وضعیتی بد‌تر از همه را نشان می دهد.

در همين حال هیچ یک از اقتصادهای عمده غربی در اين شاخص به ردیفی نمی‌ رسند که معرف خطری «بالا» و یا خطری «شدید» باشد.

این شاخص، آمریکا را در ردیف شصت و یکم، آلمان را در ردیف شصت و دوم، وفرانسه را در ردیف چهل و پنجم نشان می‌دهد، که همراه با بریتانیا، همگی در گروه کشورهای مواجه با خطری در سطح متوسط قرارمی‌گیرند.

مبنای طبقه بندی، شمار وقایع تروریستی و شدت آن‌ها در فاصله زمانی اول آوریل ۲۰۱۰ تا ۳۱ مارس سال جاری، با توجه به تاریخچه تروریسم در هر کشوربوده است.

شاخص، سودان جنوبی نوپا را در راس پنج کشور مواجه با بیشترین خطر حملات تروریستی قرار می‌دهد. سومالی، پاکستان، عراق و افغانستان چهار کشور دیگر در این طبقه بندی هستند.

شاخص، یمن را در ردیف ششم، مناطق اشغالی فلسطینی را در ردیف هفتم، جمهوری دمکراتیک کنگو را در ردیف هشتم، جمهوری آفریقای مرکزی را در ردیف نهم، کلمبیا را در ردیف دهم، الجزایر را در ردیف یازدهم، تایلند را در ردیف دوازدهم، فیلیپین را در ردیف سیزدهم، روسیه را در ردیف چهاردهم، سودان را در ردیف پانزدهم، ایران را در ردیف شانزدهم، بروندی را در ردیف هفدهم، هند را در ردیف هجدهم، نیجریه را در ردیف نوزدهم و اسرائیل را در ردیف بیستم از طبقه بندی کشورهای مواجه با خطری شدید جای داده است.

گزارش آماری Maplecroft همچنین گویای افزایشی ۱۵ درصدی در حملات تروریستی در سطحی جهانی در دوره بررسی است که به ۱۱ هزار و ۹۴۵ مورد می‌رسد. اما در همین دوره شمار تلفات حملات تروریستی از ۱۴ هزار و ۴۷۸ نفر به۱۳ هزار و ۴۹۲ نفر کاهش پیدا کرده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG