لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۲

نان همچنان در مسیر افزایش قیمت؛ گرانی ۴۰ درصدی در ۱۵ استان


یک نماینده مجلس شورای اسلامی از افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت نان در بیش از ۱۵ استان خبر داد. سلمان اسحاقی تاکید کرده افزایش بیش از ۴۰ درصدی در حالی است که برخی دولتمردان آن را تکذیب می‌کنند.

بررسی‌های صدای آمریکا نشان می‌دهد که افزایش قیمت نان در حالی از تابستان سال جاری از مشهد آغاز شد که وزیر اقتصاد در ۲۸ فروردین ماه گفته بود «در حوزه آرد نه تنها شاهد افزایش مصرف نبودیم بلکه آخرین سنگر معیشتی مردم یعنی مسئله نان خدشه دار نشد و به خوبی بازار مدیریت شد.»

هرچند احسان خاندوزی در ابتدای سال مدعی حفظ آخرین سنگر معیشتی مردم شده بود اما پس از آن که قیمت نان یک شبه در مشهد ۴۰ درصد افزایش یافت، گفت: «نان در سراسر کشور قیمت واحد ندارد و قیمتش منطقه‌ای و استانی تعیین می‌شود.»

وبسایت جماران در گزارش یکشنبه ۱۴ آبان خود به موضوع افزایش قیمت نان پرداخت و نوشت امسال تغییر قیمت بخشی از اقلام غذایی بی سروصدا، روی کالاها درج شدند و به نظر می رسد همین رویه درخصوص نان نیز در حال انجام شدن است.

حماران تاکید کرده است که «در حالی که هیچ نهاد دولتی افزایش قیمت نان را به طور رسمی اعلام نکرده، اما به صورت چراغ خاموش، قیمتش افزایش می‌یابد.»

در واکنش به این اتفاقات در حوزه نان مسعود امراللهی ، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، مدعی شده که «امسال، ما هیچ‌گونه تغییری نه در وزن چانه نان و نه در قیمت نان نداشته‌ایم و هیچ مجوزی هم برای افزایش قیمت صادر نشده است.»

این ادعا در حالی است که احمد وحیدی وزیر کشور پیش‌تر گفته بود «در برخی استانها برای متناسب سازی و حل مشکلات اقتصادی نانواها، تصمیم گرفته شد که ۱۵ - ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت نان افزایش یابد.»

در نهایت نیز گرانی نان به تهران رسید و خبرگزاری ایلنا روز جمعه ۳۱ شهریور، در گزارشی درباره حذف یارانه‌ آرد و نان در تهران و ادامه روند افزایش قیمت نان نوشت: «باز هم یارانه از سفره‌های خالی فرودستان حذف شد».

گرانی نان به عنوان یکی از پایه‌های اصلی و اساسی سبد معیشت خانوارها در حالی رخ داده است که مقامات دولت جمهوری اسلامی بارها از «کاهش آمار تورم» سخن گفته‌اند.

سارا بازوبندی، اقتصاددان، پیش‌تر به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که مشکلات اقتصادی در ایران واضح است و دولت سعی دارد گرانی نان را پنهان کند.

به گفته بازوبندی، با توجه به التهاب اجتماعی داخل کشور، دولت فقط سعی می‌کند مشکلات و چالش‌ها را لای زرورق بپیچد و به مردم ارائه کند و یک نمونه آن تلاش برای جیره‌بندی نان با عنوان کارت هوشمند بود.

XS
SM
MD
LG