لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۲

ردپای تهران در ارسال تصاویر مامور سابق اف بی آی


خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد دو سال پس از انتشار عکس و ویدئویی از رابرت لوینسون، مامور بازنشسته اف بی آی، مقامات آمریکایی حالا می گویند دولت ایران در پشت پرده عکس ها و فیلم است. انتشار این تصاویر این احتمال را دامن زده بود که لوینسون در اختیار تروریست ها است.

رابرت لوینسون، کارآگاه خصوصی، در سال ۲۰۰۷ در جزیره کیش ایران ناپدید شد. دولت ایران بارها داشتن هرگونه اطلاعات درباره ناپدید شدن این فرد را تکذیب کرده و عکس ها و ویدئویی که در اواخر ۲۰۱۰ و اوایل ۲۰۱۱ به دست خانواده لوینسون رسید، به نظر موضع ایران را تقویت می کرد.

این تصاویر که لوینسون را با مو و ریش بلند و پریشان نشان می دهد، اولین بار است که به شکل عمومی نشان داده می شود. ویدئوی مربوط به او پیشتر پخش شده بود.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به تکذیب ایران و جریان داشتن مذاکرات مخفیانه با دولت ایران، در بیانیه ای در مارس ۲۰۱۱ گفت که لوینسون جایی در جنوب آسیا نگهداری می شود. گمان می شد که لوینسون احتمالا در اختیار یک گروه تروریستی و یا سازمانی غیرقانونی در پاکستان یا افغانستان باشد.

این بیانیه خانم کلینتون اقدامی برای نشان دادن حسن نیت بود و آمریکا امیدوار بود که ایران را به کمک به آزادی آقای لوینسون ترغیب کند. اما این اتفاق نیافتاد.

حال با گذشت دو سال، کارشناسان آمریکایی می گویند تقریبا یقین دارند که سازمان اطلاعاتی ایران ویدئوی ۵۴ ثانیه ای و پنج قطعه عکس از رابرت لوینسون ۵۴ ساله را از طریق فرستنده ای ناشناس به خانواده او ایمیل کرده اند. این که از فرستنده ردپایی وجود ندارد حاکی است که یک شبکه قوی جاسوسی پشت ماجرا است. این اطلاعات را کارشناسان آمریکایی که به خاطر حساسیت موضوع نخواستند نامشان فاش شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته اند.

در یک سری عکس های منتشر شده، رابرت لوینسون را در لباس سرهم نارنجی رنگ نشان می دهند، شبیه آنچه که زندانیان گوانتانامو می پوشند. در هر کدام از عکس ها لوینسون قطعه کاغذ جداگانه در دست دارد که روی آن پیام خاصی نوشته شده است. روی این کاغذها از جمله نوشته شده : «من اینجا در گوانتانامو هستم. می دانید کجاست؟» یکی دیگر از پیام ها می گوید: «این نتیجه ۳۰ سال خدمت به آمریکا است.»

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران شخصا بارها آمریکا را به خاطر تاسیس زندان گوانتانامو مورد انتقاد قرار داده است.

ماموران آمریکا در افغانستان فرستنده ایمیل ها را تا گوشی تلفنی در افغانستان ردیابی کردند اما صاحب گوشی هیچ ارتباطی با عکس ها نداشت و سرنخ از بین رفت.

ویدئوی لوینسون نیز از کافی نتی در پاکستان فرستاده شده است. در این ویدئو لوینسون می گوید که توسط یک «گروه» نگهداری می شود. در پس زمینه ویدئو صدای موسیقی شاد پشتون به گوش می رسد.

فرستنده این فایل ویدئویی هیچ سرنخی از خود باقی نگذاشته و آدرس ایمیل فرستنده دیگر هرگز استفاده نشده است.

کارشناسان آمریکایی می گویند مسئول فرستادن تصاویر هر که باشد، ناشی نیست. این که فرستندگان هیچ سرنخی از خود باقی نگذاشته اند کارشناسان را به این نتیجه رسانده که باید یک شبکه قوی اطلاعاتی، شبیه به وزارت اطلاعات و امنیت ایران
پشت آن باشد.

عکس ها و ویدئوی رابرت لوینسون را، کریستین لوینسون همسر او در اختیار آسوشیتدپرس قرار داده است. خانم لوینسون می گوید دولت آمریکا به اندازه کافی برای نجات همسرش تلاش نمی کند.

رابرت لوینسون، کارشناس جنایات سازمان یافته روسی، در سال ۱۹۹۸ از اف بی آی بازنشسته شد و کار تحقیقات و کارآگاهی خصوصی را آغاز کرد. او در اوایل سال ۲۰۰۷ درباره قاچاق سیگار تحقیق می کرد و به گفته خانواده اش، همین موضوع او را به جزیره کیش کشاند. کیش یک منطقه آزاد بازرگانی است و شهروندان آمریکا می توانند بدون ویزا به آنجا سفر کنند. کیش یکی از مراکز قاچاق و جنایات سازمان یافته است.
اف بی آی می گوید همچنان به تلاش برای یافتن رابرت لوینسون ادامه می دهد.
XS
SM
MD
LG