در نخستین روز از زورآزمایی تازه مقامات انتظامی و قضایی جمهوری اسلامی با مخالفان حجاب اجباری که در قالب طرح «عفاف و حجاب» آغاز شده، ناظران و کاربران این طرح را بیاثر ارزیابی کردند.
نیروی انتظامی اعلام کرده که با توسل به دوربینهای کنترلی، با مخالفان حجاب اجباری در سه حوزه معابر عمومی، خودروها و اماکن برخورد خواهد کرد. در گام اول، به مخالفان حجاب اجباری تذکر داده میشود و در مرحله بعد پرونده این افراد به قوه قضائیه ارسال خواهد شد.
معاون دادستان کل کشور هم با تاکید بر برخورد قاطع با «جرم کشف حجاب»، از جزای نقدی و مجازاتهای تکمیلی و تبعی برای مخالفان حجاب اجباری خبر داده است.
عبدالصمد خرمآبادی خواستار اعمال مجازاتهایی از قبیل تبعید، منع از اشتغال، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، منع از خروج از کشور و الزام به انجام خدمات عمومی رایگان برای تنبیه مخالفان حجاب اجباری شده است.
اما منتقدان شناختهشده و کاربران شبکههای اجتماعی پیشبینی کردهاند که این طرح هم با شکست مواجه خواهد شد.
حسن اسدی زیدآبادی، فعال سیاسی و وکیل دادگستری، با کنایه درباره بیتاثیر بودن این طرح نوشته بیحجابی به پایان میرسد.
محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر رئیسجمهوری اسبق، هم مقابله حکومت با بیحجابی را غیرقابل اجرا توصیف کرده.
عباس عبدی، فعال سیاسی، هم به ارتکاب خطای سیاستگذاران اشاره کرده است.
جمیله کدیور، نماینده مجلس ششم، هم در یادداشتی در کانال تلگرامی، با اشاره به کاستیهای قانونی طرح «عفاف و حجاب» نوشته:« تردیدی نیست که چنین شیوههایی برای مواجهه با بیحجابی قابلیت اجراییشدن ندارد.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب، تعدد خیابانها و معابر و اماکن در کشور را مورد توجه قرار داده و نوشته: «نیروی انتظامی قرار است با کدام منابع مالی و انسانی به مقابله با بیحجابان بپردازد؟»
در هفت ماه گذشته و پس از مرگ مهسا(ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، شمار روزافزونی از زنان با حضور بیحجاب در معابر و اماکن عمومی به حجاب اجباری اعتراض کردند.
شماری از زنان هنرمند و هنرپیشه هم به این اعتراض مدنی ملحق شده و در انظار عمومی بیحجاب ظاهر شدهاند. کتایون ریاحی، گلاب آدینه، ترانه علیدوستی و شراره دولتآبادی از جمله هنرپیشههای شناختهشدهای هستند که حجاب از سر برداشتهاند.
شراره دولتآبادی بر حضور بیحجاب در کنار زنان ایران تاکید کرد:
تلاشهای حکومت ایران برای اعمال حجاب اجباری تاکنون بینتیجه باقی مانده است.