پخش یک برنامه پزشکی در صداوسیمای جمهوری اسلامی پس از اظهارات کارشناس این برنامه در مورد تاثیر نماز بر تشدید و توسعه بیماری آرتروز متوقف شده است.
حسن براتی، پزشک ارتوپد و کارشناس برنامه «طبیب» شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی روز شنبه، ۲۸ خرداد یکی از مهمترین دلایل شیوع آرتروز در بین شهروندان کشورهای اسلامی از جمله ایران را «نماز خواندن» و فشار بر زانوها حین سجده عنوان کرد.
این پزشک بنا به مستندات و شواهد گفته بود که عمده این عارضه به دلیل فشار بر زانو است.
چند ساعت پس از پخش این برنامه، معاونت صدا وسیما این برنامه را فاقد استانداردهای تخصصی عنوان کرد و از تعطیلی موقت آن خبر داد.
معاونت صدا وسیما با انتشار بیانیهای اظهارات کارشناس برنامه طبیب «عجیب» و «غیر علمی» خواند.
در این نامه همچنین آمده است با توجه به «تذکر و اعتراض جمعی از استادان و مخاطبان» اعلام شده بود که پخش این برنامه به دلیل «ضعف و قصور دست اندرکاران برنامه تا اطلاع ثانوی با هدف اصلاح رویههای خلاف ضوابط» متوقف میشود.
همزمان با انتشار این واکنشها، کارشناس این برنامه دکتر براتی، با انتشار ویدیویی ضمن عذرخواهی گفته است که سخنانش «تقطیع» شده و منظور او توصیه به ترک نماز نبوده است.
جهتگیری صدا و سیما و تبدیل شدن آن به رسانه جریانی خاص و حذف اندیشههای متفات یکی از مهمترین انتقادات به این تنها سازمان رسانهای در حوزه تلویزیون جمهوری اسلامی است.
چندی پیش از علیرضا حبیبی، مدیر «رادیو فرهنگ» صدای جمهوری اسلامی فایل صوتی منتشر شد که در آن او با بیان اینکه «فعلا دوست و دشمن قاطی شده» به مسئولان مرتبط با برنامههای دارای «موضوع روز» یا با «دغدغههای مردمی» میگوید که با توجه به «شرایط فعلی جامعه، گرانیها و انتقادات به وزرای دولت، موضوع جامعه جهانی و اوکراین، نان و ماکارونی» رسانه باید «امنیت روانی» جامعه را بهبود ببخشد.
این درحالی است که حسامالدین آشنا، مشاور رسانهای حسن روحانی، رئیس پیشین دولت جمهوری اسلامی، شانزدهم اردیبهشتماه در توییتی نوشته بود: «این دولت فراگیرترین و پیشرفتهترین سامانه تبلیغاتی تاریخ ایران را در اختیار دارد. تمام بخشهای تولیدی و خبری صدا و سیما، رسانههای دفاعی آفندی و پدافندی، قویترین یگانهای عملیات روانی در فضای مجازی و تقریبا تمام خبرگزاریها و رسانههای چاپی فعالانه از دولت فعلی حمایت میکنند.»