رئیس سازمان هواپیمایی کشوری میگوید که اگر برجام احیا شود، اجرای دوباره قراردادهای منعقدشده با «ایرباس» به دلیل گذر زمان نیازمند «بازنگری و اصلاح» است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا محمد محمدیبخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری چهارشنبه ۱۹ مرداد، با ابراز امیدواری نسبت به «اجرایی شدن قراردادهای گذشته» و احیای «ناوگان فرسوده هوایی ایران» در شرایط احتمالی احیای برجام، گفت که «با توجه به گذر زمان، قرارداد حتماً باید بازنگری و اصلاح شود.»
حدود شش سال پیش در پی به اجرا درآمدن برجام، اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) مجوز انعقاد قرارداد میان ایران و چند شرکت بزرگ هواپیماسازی را فراهم کرد. به موجب این فرصت ایران قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما را به امضا رسانید که با خروج آمریکا از برجام این قراردادها نیز ملغی اعلام شد.
بیش از نیمی از هواپیماهای ایران «به دلیل نبود قطعات به خصوص موتور» زمینگیر هستند و از آن جا که بخش عمدهای از ناوگان هوایی ایران تحت تحریمهای آمریکا است، امکان خرید قطعات جدید برای ایران وجود ندارد. به گفته برخی از مقامات جمهوری اسلامی در حال حاضر بیش ۱۰۰ فروند هواپیما زمینگیر شده و باید «موتور و قطعات» آنها تأمین شود تا «اجازه پرواز» بیابند.
ارزیابیها میگوید که میانگین سن ناوگان هوایی ایران «بالای ۲۰ سال» سن دارد و این میانگین، ۱۷ سال بالاتر از استاندارد جهانی است. بسیاری از خطوط هوایی ایرانی در ارزیابیهای امنیتی بینالمللی در پایینترین رتبه قرار گرفتهاند. روز شنبه این هفته، برای سومین بار طی یک ماه، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت سپهران به دلیل ترکیدن لاستیک در فرودگاه مشهد از حرکت بازایستاد.