به دنبال بازداشت ۱۲ نفر از ۱۴ امضاکننده نامه درخواست استعفای علی خامنهای، مقامهای جمهوری اسلامی این افراد را به «طراحی و اجرای و فتنه جدید» متهم کرده و گفتهاند بازداشت آنها ارتباطی با امضای نامه خطاب به رهبر جمهوری اسلامی ندارد.
به گزارش ایرنا، اداره کل اطلاعات خراسان رضوی در گزارشی این افراد را به «طراحی و برنامهریزی هدفمند» برای «ایجاد توطئه و آشوب جدید در کشور» متهم و اعلام کرد که بازداشتشدگان قصد «طراحی و اجرای توطئه و فتنه جدیدی» داشتند.
همزمان حسن جعفری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی هم گفت دلیل بازداشت این افراد «ارتباط با گروههای برانداز خارج از کشور» بوده و «دستگیری آنها هیچ ارتباطی با نامه آنان به رهبری ندارد.»
جعفری مدعی شد این افراد «به منظور پیشگیری از هرگونه اخلالگری» دستگیر شدند.
پیشتر ۱۴ فعال سیاسی در نامهای سرگشاده خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی ایران شده بودند.
کمی بعدتر، ۱۴ فعال زن نیز در بیانیه جداگانهای، ضمن حمایت از این نامه، بر استعفای علی خامنهای تاکید کرده بودند.
طی روزهای اخیر بسیاری از امضاکنندگان این دو نامه بازداشت شدهاند.
همچنین نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامهنگارانی شدهاند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز می گوید که رژیم ایران در دو سال اخیر هزاران معترض، فعال مدنی، و نمایندگان کارگران و سایر اصناف را بازداشت کرده است.
از جمله حساسیتها به شهر مشهد از آن جهت است که اعتراضهای دی ماه ۹۶ در ایران، از شهر مشهد کلید خورد.
در جریان این اعتراضها که در بیش از ۱۰۰ شهر ایران رخ داد، به گفته وزیر کشور، بیش از ۵هزار نفر بازداشت شدند. براساس برخی گزارشها دستکم ۲۵ نفر در جریان این اعتراضها یا پس از بازداشت، جان خود را از دست دادند.