لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۴

افزایش پذیرش دانشجویان غربی در دانشگاه های ایران


خبرنگار روزنامه کریستین ساینس مونیتور در تهران از سفر ۵ دانشجوی آمریکایی به ایران برای شرکت در دوره کارشناسی ارشد مطالعات ایران در دانشگاه تهران خبر داده است. سه دانشجوی آمریکایی نیز در رشته زبان فارسی مشغول تحصیل شده اند.

به نوشته این روزنامه، دانشجویان آمریکایی چندین سال از دریافت ویزای ایران محروم بودند. اما حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که وعده برداشتن تحریم های بین المللی علیه ایران را داده بود، از لزوم تماس ایران با غرب سخن گفته است.

هفته گذشته، آقای روحانی گفت که توافق اتمی با قدرت های جهانی "پایان راه" نیست بلکه شروع روابط بهتر با کشورهای دیگر است.

روزنامه فوق می نویسد با وجود این، شعارهای ضد آمریکایی در راس حکومت ایران تغییر نکرده است و در ماه جاری میلادی آیت الله خامنه ای هشدار داد که "دشمن" برای نفوذ فرهنگی و سیاسی تلاش می کند و این "یک خطر بسیار بزرگتر" از تهدیدات امنیتی است و "نماد کامل" دشمن، ایالات متحده آمریکا است.

علاوه بر دانشجویان آمریکایی، ۵ دانشجو از بریتانیا و یک دانشجو نیز از کانادا در دوره های کارشناسی ارشد دانشگاه تهران پذیرفته شده اند.

مهدی آهویی که رئیس بخش مطالعات ایران در دانشکده مطالعات جهان است، برنامه دانشجویان خارجی را اداره می کند. محمد مرندی؛ دانشیار زبان و ادبیات انگلیسی رئیس دانشکده مطالعات جهان است که در شبکه های خبری بین المللی نظیر شبکه روسی راشا تودی عمدتا از مواضع جمهوری اسلامی دفاع می کند.

مهدی آهویی به کریستین ساینس مانیتور می گوید به عنوان بخشی از سیاست دولت روحانی برای بازکردن فضای آموزشی کشور، راه تبادل دانشجو باز شده است. او گفت نمی داند که چنین امری آیا به توافق اتمی ربط دارد یا خیر، اما در کل یک اتفاقی رخ داده است.

از زمان سقوط دولت محمدرضا شاه پهلوی، یکی از نزدیک ترین متحدان آمریکا در دوران آن حکومت، حضور غربی ها به ویژه آمریکایی ها در ایران حساسیت برانگیز بوده است. مبادلات آکادمیک در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی بار دیگر افزایش یافت اما در هشت سال دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، به امری دشوار تبدیل شد.

در حالی که حدود ۸۸۰۰ دانشجوی ایرانی در آمریکا، شش هزار در آلمان و چهار هزار دانشجوی ایرانی در بریتانیا مشغول تحصیل هستند، تعداد دانشجویان غربی در ایران اندک است.

گمان زده می شود که ایران، با آنکه مردمش از آمریکایی ها استقبال می کنند، در سال برای حدود هزار تا ۱۵۰۰ نفر آمریکایی ویزا صادر می کند. آمار رسمی در این مورد منتشر نشده است.

یک دانشجوی آمریکایی در ایران که خواستار افشای نامش نبود و در یک دوره کوتاه مدت شرکت کرده است، به کریستین ساینس مونیتور گفت که با حضور در ایران به سرعت می فهمد که به طور غیررسمی، نماینده مردم آمریکا در ایران است چرا که مردم ایران به طور گسترده، به جز آمریکایی های ایرانی تبار، یک آمریکایی را ندیده اند و یا با او ملاقات نکرده اند.

مهدی آهویی ابراز امیدواری کرده است که دانشجویان شرکت کننده در دوره های دانشگاه تهران "تصویری واقعی" از ایران با خود به کشورهایشان ببرند. او گفت در روابط با آمریکا، غرب و اعراب، از نبود تصویر دقیقی از ایران رنج می بریم.

XS
SM
MD
LG