لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۳

آلبانی در واکنش به حمله سایبری با ایران قطع رابطه کرد؛ آمریکا: جمهوری اسلامی را پاسخگو می‌کنیم


ادی راما،  نخست وزیر آلبانی
ادی راما،  نخست وزیر آلبانی

نخست‌وزیر آلبانی از قطع رابطه کشورش با جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت که دیپلمات‌ها و کارکنان ایرانی ۲۴ ساعت فرصت دارند تا آن کشور را ترک کنند.

ادی راما روز چهارشنبه ۱۶ شهریور در اظهاراتی ویدیویی ایران را به انجام یک حمله سایبری گسترده علیه آلبانی در تیر ماه ۱۴۰۱ متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه راما گفت: «هیات وزیران در مورد قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران تصمیم‌گیری کرده است.»

راما گفت حمله سایبری علیه نهادهای آلبانی به منظور «فلج کردن خدمات عمومی و هک داده‌ها و ارتباطات الکترونیکی سیستم های دولتی» انجام شد. اما به گفته او، این هدف «شکست» خورد و «خسارات در مقایسه با اهداف متجاوز حداقل در نظر گرفته شود. همه سامانه‌ها کاملاً عملیاتی شدند و هیچ‌گونه پاک کردن غیرقابل برگشت داده‌ها صورت نگرفت.»

آمریکا نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که حمله سایبری ایران به «متحد ما در ناتو» را محکوم می‌کند و مانند آلبانی خواستار «پاسخگو کردن ایران در رابطه با این حادثه سایبری بی‌سابقه» است.

در این بیانیه که شورای امنیت ملی آمریکا صادر کرده، آمده است که ایالات متحده اقدامات بیشتری را انجام خواهد داد تا ایران را در قبال اقداماتی که امنیت متحد آمریکا را تهدید می‌کند، پاسخگو باشد.

واشنگتن در این بیانیه گفت، دولت آمریکا و شرکای بخش خصوصی به مدت چندین هفته از تلاش‌های آلبانی برای کاهش اثرات حمله سایبری ۱۵ ژوئیه پشتیبانی کردند و «ما به این نتیجه رسیده‌ایم که دولت ایران این حمله سایبری بی‌ملاحظه و غیرمسئولانه را انجام داده و مسئول عملیات‌ هک و افشای بعدی است.»

این بیانیه می‌افزاید، رفتار ایران هنجارهای رفتار مسئولانه حکومت‌ها در زمان صلح در فضای سایبری، شامل خودداری از آسیب رساندن به زیرساخت‌های حیاتی خدمات‌رسانی به مردم، را نادیده می‌گیرد.

پیشتر در ۲۱ ژوئیه سفارت آمریکا از وجود یک تهدید بالقوه علیه کنفرانس سازمان مجاهدین خلق به نام «نشست جهانی ایران آزاد» خبر داده بود.

روابط آلبانی و ایران سال‌ها تیره بوده است. این تیرگی ناشی از میزبانی تیرانا از گروه مخالف ایرانی سازمان مجاهدین خلق است.

آلبانی در سال ۲۰۱۳ پس از درخواست واشنگتن و سازمان ملل، با پذیرش حدود ۳ هزار عضو این گروه موافقت کرد.

XS
SM
MD
LG