لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۰

ایران در انتظار مجوز آمریکا برای نهایی کردن خرید هواپیما از برزیل


یک نمونه از هواپیمای امبرائر
یک نمونه از هواپیمای امبرائر

ایران در پی توافق برای خرید هواپیماهای مسافربری از برزیل باید برای نهایی شدن این توافق منتظر مجوز آمریکا بماند.

بنا به گزارش‌های خبری، شرکت برزیلی امبرائر (Embraer) در انتظار کسب مجوز وزارت خزانه داری آمریکا برای فروش ۵۰ فروند هواپیمای مسافربری از نوع E-195 به ایران است.

ارزش این معامله یک میلیارد دلار برآورد شده است.

ایران بهمن ماه سال ۱۳۹۴ خبر از سفارش خرید این هواپیماها به شرکت برزیلی داد؛ موافقتنامه مقدماتی آن نیز درجریان سفر آرماندو مونتریو، وزیر بازرگانی برزیل، به تهران امضا شد.

تاکنون شرکت‌های هواپیمایی کیش ایر و آتا، دو شرکت مسافربری هوایی ایران، اعلام کرده‌اند که در صدد خرید هواپیماهای برزیلی هستند.

شرکت‌های ایرانی تا کنون برای خرید هواپیما با شرکت‌های هواپیماسازی بوئینگ، ایرباس و ای تی آر وارد مذاکره شده و قراردادهایی امضا کرده‌اند.

فروش هواپیما به شرکت‌های ایرانی پس از سه دهه تحریم، با توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی و اجرای برجام ممکن شد.

بر این اساس، شرکت‌های هوایی برای توافق نهایی با ایران و فروش هواپیما باید مجوز وزارت خزانه‌داری آمریکا را دریافت کنند. این مجوز از سوی «دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی» یا اوفک (OFAC) وابسته به وزارت خزانه داری آمریکا، تا کنون برای خرید ۱۰۰ فروند ایرباس، ۱۱۰ فروند بوئینگ و ۲۰ فروند ای تی آر صادر شده است.

ایرباس به تازگی اعلام کرده تفاهمنامه‌هایی نیز با شرکت‌های زاگرس و ایران ایرتور برای فروش ۷۳ فروند هواپیما امضا کرده که نهایی شدن آن در گرو مجوز وزارت خزانه داری آمریکاست.

اعتراض به فروش هواپیما در کنگره آمریکا

قراردادهای اخیر در حالیست که فشارها در کنگره آمریکا برای جلوگیری از خرید هواپیماهای شرکت بوئینگ توسط شرکت‌های ایرانی افزایش یافته است.

برخی نمایندگان کنگره می گویند شرکت های ایرانی از طریق پروازهای تجاری به سوریه، به رژیم بشار اسد سلاح و کمک می رسانند.

به طور مشخص از جان کورنین سناتور ارشد جمهوریخواه خرداد ماه خواهان تحریم شرکت هواپیمایی ماهان ایر به خاطر آنچه «مسیر حمل ‌و نقل برای تروریستها و اسلحه آنها» نامید، شد.

امانوئل اتولنگی از کارشناسان ارشد بنیاد دموکراسی می گوید برخی شرکت های ایرانی مثل «ماهان ایر»، «تروریست و اسلحه» به سوریه اعزام می کند.

کنگره آمریکا به تازگی طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی را به تصویب رساند.

این طرح افراد و شرکت‌های وابسته به سپاه و فعالیت‌های موشکی و تروریستی جمهوری اسلامی را هدف گرفته است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG