در حالیکه بارش باران در تهران و بیشتر کلانشهرهای ایران، هوایی پاک و باطراوت را به همراه دارد، در اهواز اما بارش باران موجب بروز تنگی نفس و راهی شدن هزاران نفر از شهروندان به بیمارستانها شده است.
به دنبال بارندگیهای اخیر در شهر اهواز، حدود هزار نفر به دلیل تنگی نفس راهی بیمارستان شدند. سال گذشته نیز نزدیک به ۲۰ هزار نفر در پی بارندگیهای پاییزی اهواز به بیمارستان مراجعه کردند. این در حالیست که معمولا باران در کلانشهرهای ایران موجب کاهش آلودگیها و حتی کاهش ریزگردهایی که به تازگی به جمع آلایندههای شهرهای ایران پیوسته است، میشود.
حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران روز سهشنبه آلودگی هوای اهواز را «جدی» و «پیچیده» دانست و گفت: «آلودگی در اهواز جدی است، بدون تردید آلایندهای در آسمان وجود دارد که با بارش باران این آلاینده با هوای تنفسی مردم مخلوط شده و با استنشاق آن دچار تنگی نفس میشود.» او از سازمان حفاظت محیط زیست خواست تا نوع آلودگیهای این شهر را شناسایی کند.
سازمان بهداشت جهانی، آبان ماه سال گذشته همزمان با آغاز تشدید آلودگی هوا پس از بارندگی، اهواز را یکی از آلوده ترین شهرهای جهان معرفی کرد.
سال گذشته به دنبال مراجعه نزدیک به ۲۰ هزار نفر از ساکنان شهر اهواز به بیمارستانها، پس از بارشهای پاییزی، منابع مختلفی به عنوان عامل آلایندگی هوای اهواز معرفی شد. قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران، منابعی مانند کارخانه فولاد خوزستان را از عوامل تشدید آلودگی هوای اهواز معرفی کرد.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، هم گفت که احتمالا آلایندههای ازون و گوگرد موجود در هوا موجب بروز تنگی نفس در مردم شده است. و اعلام کرد که دستگاههای جدید سنجش آلودگی هوا که بسیار حساس هستند، به اهواز فرستاده شدهاند.
سرانجام سعید متصدی، معاون سازمان حفاظت محیط زیست، دی اکسید گوگرد و دی اکسید ازت را دو آلاینده اصلی هوای اهواز معرفی کرد که موجب بروز تنگی نفس پس از بارش باران شده است. او گفت که سازمان محیط زیست تلاش میکند با همکاری وزارت نفت، منابعی که دی اکسید گوگرد زیادی را وارد هوای اهواز کرده است، حذف کند.
بر اساس این اظهار نظر، منبع اصلی آلودگیهای هوای اهواز، باید تاسیسات نفت و گاز اطراف این کلانشهر باشد، هرچند که صنایع آلاینده دیگری نیز در کنار این شهر فعالیت میکنند.
با وجود اینکه سال گذشته بر اساس گفته سعید متصدی، منابع آلاینده هوای شهر اهواز که همزمان با بارش باران ایجاد تنگی نفس میکند شناسایی شده و برای جلوگیری از انتشار آلایندهها اقدام شده است، امسال نیز پس از بارش باران این آلایندگی به سراغ شهر اهواز آمده است و به گفته وزیر بهداشت ایران حدود هزار نفر را راهی بیمارستان کرده است.