لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۹

سفیر افغانستان در برلین: تروریست، تروریست است و داعش و طالبان فرقی ندارند


سفیر افغانستان در آلمان و نامزد نمایندگی کابل در پیمان ناتو بر این باور است که هر فردی که در انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران، پیروز شود، مصالح اولویت بندی شده دو کشور را مد نظر قرار خواهد داد.

علی احمد جلالی روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت در اندیشکده وست مینستر در حومه واشنگتن درباره انتشار کتاب جدیدش سخنرانی کرد. او در این کتاب به تاریخ نظامی کشور افغانستان پرداخته است.

علی احمد جلالی در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت «متاسفانه اجماعی که بین کشورهای منطقه ای در گذشته برای فراهم سازی ثبات در افغانستان وجود داشت، خیلی کمرنگ شده است.»

این دیپلمات و سیاستمدار افغان درباره ارزیابی اش از وضعیت مرزی دو کشور ایران و افغانستان و آیا اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ولایتهای مرزی افغانستان دخالت می کند، گفت که برخی کشورها وضعیت ثبات در افغانستان را بنا به شرایط و سیاستهای خود می خواهند.

آقای جلالی در توضیح این مطلب بدون نام بردن از کشوری افزود که برخی دولتها ترجیح می دهند به جای اینکه با کابل معامله کنند، با ارتباط با گروههای مسلح داخل افغانستان منافع کشورشان را دنبال کنند.

به گفته وی، برخی از اقدامات تهران در کشورش سوال بر انگیز است: «ایران و افغانستان دو کشوری هستند که پهلوی هم زندگی کردند و اصلا طالبان به همان قدر که برای افغانستان در ثبات ضرررسان هستند، برای ایران مضر هستند. حتی ایران در حال جنگ با آنها بود. فکر می کنم دولت ایران بالاخره، سعی خواهد کرد و ظاهرا می گوید که از طریق دولت افغانستان می خواهد ثبات در افغانستان به وجود آورد اما حرفهایی نیز شنیده می شود که ایران از ترس قدرت گرفتن داعش در افغانستان، باید با گروه کم خطرتر تماس بگیرد و با آنها معامله کند. این کار قابل سوال است. چون در افغانستان داعش و طالبان در اکثر موارد فرقی ندارند. تروریست، تروریست است. برخی اوقات داعش زیر بیرق طالب فعالیت می کند و برخی اوقات طالب زیر بیرق داعش فعالیت می کند.»

وزیر کشور پیشین افغانستان در دولت اول حامد کرزای، با تمجید از سیاستهای روسای جمهوری پیشین و کنونی ایران، محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد و حسن روحانی، گفت که این افراد روابط مثبت و مفیدی با افغانستان را دنبال می کردند و این سیاستها به نفع ثبات در افغانستان بود.

آقای جلالی گفت: «فکر می کنم نتیجه انتخابات ایران هرچه باشد من به هوشیاری دولتمردان ایران باور دارم؛ که آنها منافع افغانستان و ایران و مصالح علیای ایران و افغانستان را می دانند. در نتیجه همکاری دو کشور می تواند صورت گیرد.»

علی احمد جلالی در این نشست که به میزبانی اندیشکده وست مینستر برگزار شد، توضیحاتی کلی درباره محتوی آخرین کتاب خود «تاریخ نظامی افغانستان از بازی بزرگ تا جنگ علیه تروریسم» که به زبان انگلیسی منتشر شده پرداخت.

وی در دوره دوساله وزارت کشور توانست نیروی پلیس افغانستان را با حدود پنجاه هزار پرسنل تشکیل دهد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG