درپی وقوع چند مورد حمله به زنان در اصفهان با پاشیدن اسید به صورت آنها و برپایی اعتراضات مردمی علیه این حملات در دو شهر اصفهان و تهران، رئیس قرارگاه عمار، نهادی که با هدف مقابله با آنچه که «جنگ نرم» عنوان میشود تشکیل شده است، رسانهها را هدف حمله قرار داد و گفت جرم رسانهای که «بر مبنای دروغ» جوسازی کرده، از اسیدپاشی بالاتر است.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز یکشنبه بخشهایی از گفتگوی مهدی طائب، رئیس شورای قرارگاه عمار با یکی از رسانههای اصولگرا را منتشر کرد که در آن، با بیان این که برخی سعی دارند یک ماجرای شخصی را به یک ماجرای اجتماعی هدفمند جلوه دهند، رسانهها را متهم کرد که «حیثیت یک کشور» را هدف قرار دادهاند.
قرارگاه عمار، نام نهادی است که پس از تظاهرات خیابانی سال ۱۳۸۸ در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شد و مسوولیت آن مقابله با آنچه که مقامهای ایرانی «جنگ نرم» میخوانند، عنوان شده است.
حجت الاسلام طائب – روحانی اصولگرایی که فعالیتهایش در رأس قرارگاه عمار بر نقد مخالفان و منتقدان نظام جمهوری اسلامی و ارتباط دادن آنها به خارج و توطئه علیه نظام و به اصطلاح جنگ نرم متمرکز است – در گفتگو با خبرگزاری «نسیم» با اشاره به موضوع اسیدپاشیهای اصفهان گفت «برخی رسانههای داخلی به گمان خود میخواهند رسانههای خارجی را در راه رسیدن به اهداف خود به کار بگیرند.»
وی حوادث مرتبط با اسیدپاشی به زنان را هدفی برای «نشان دادن بحرانی بودن ایران به دنیا» عنوان کرد و از قوه قضائیه خواست این نکته را مد نظر قرار دهد که «آن رسانهای که بر مبنای دروغ جوسازی کرده، جرمش از آن کسی که اسید پاشی کرده است، بالاتر است.»
پیشتر در روز یکشنبه، رئیس پلیس تهران از دستگیری فردی که به گفته او «از طریق تلفنهای عمومی» مردم را تهدید به اسیدپاشی میکرد، خبر داد و ادعا کرد فرد دستگیر شده در بازجوییها گفته است، انگیزه و علت اصلی این کار «تحت تأثیر قرار گرفتن شبکههای ماهوارهای» بوده است.
حسین ساجدینیا در گفتگو با خبرگزاری ایرنا، با بیان این که در ۴۸ ساعت گذشته مسوولان چند آموزشگاه در غرب تهران اعلام کردند که به صورت تلفنی مورد تهدید به اسیدپاشی قرار گرفتهاند، گفت تیمهای عملیاتی پلیس تهران آن فرد را شب گذشته و هنگاهی که از باجه تلفن عمومی در حال تهدید شهروندان بود، دستگیر کردند.
حمله افراد ناشناس به دست کم چهار زن در هفته گذشته در اصفهان، با پاشیدن اسید به روی صورت آنها، در رسانههای ایرانی داخل و خارج از کشور بازتاب گستردهای داشته و موجی از اعتراضات را نیز در پی داشته است و شهرهای تهران و اصفهان، روز چهارشنبه شاهد برگزاری تظاهراتی در اعتراض به اسیدپاشیهای اخیر بود.
باور عمومی بر این است که این حملات با انگیزه برخورد با آنچه که نظام جمهوری اسلامی در ایران «بدحجابی» میخواند انجام میشود. مقامهای ایران احتمال ارتباط پاشیدن اسید به صورت زنان با موضوع «امر به معروف و نهی از منکر» را رد کردهاند و رسانهها را متهم به دامن زدن به این موضوع کردهاند.
فرمانده سازمان بسیج، که نیروهایش در برخورد با زنانی که پوشش آنها مورد تائید حکومت نیست نقش دارند، روز پنجشنبه با رد ارتباط مبارزه با «بدحجابی» با اسیدپاشیها در اصفهان گفت «وصله حوادث اخیر اصفهان به نیروهای ارزشی نمیچسبد».
محمدرضا نقدی، روز سهشنبه هفته گذشته نیز با انتقاد از انعکاس اخبار اسیدپاشی در مطبوعات، گفته بود «شبکه رسانهای بیگانه» سعی میکند اسیدپاشی را به «امر به معروف و نهی ازمنکر» ربط دهد.
وبسایت کلمه، که اخبار مربوط به میرحسین موسوی و دیگر منتقدان حکومت را پوشش میدهد، خبر از بازداشت آریا جعفری، عکاس و مسوول سرویس عکس ایسنا در اصفهان در روز پنجشنبه خبر داد. وی از تجمع اعتراضی روز چهارشنبه مردم در اصفهان عکس گرفته بود و آنها را در خبرگزاری ایسنا منتشر کرده بود.
به گزارش وبسایت مرکز حامیان حقوق بشر، مهدیه گلرو از اعضای کانون شهروندی زنان که تصویرش در تجمع اعتراض به اسیدپاشیها علیه زنان در مقابل ساختمان مجلس در رسانهها منتشر شده بود، روز یکشنبه در منزلش در تهران بازداشت شد.
این در حالی است که از دستگیری عوامل اصلی اسیدپاشی به زنان در اصفهان هنوز خبری منتشر نشده است.
موضوع حمله به زنان ایرانی با اسید با واکنشهای بینالمللی نیز روبرو شده است و سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه اعلام کرد « ایالات متحده کاملا این حملات غیرانسانی علیه زنان در ایران را، که گفته میشود به خاطر نداشتن حجاب بوده، محکوم میکند.»