لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۵

تداوم اعتصابات کارگری در ایران؛ چهار هزار کارگر پیمانکاری اخراج شدند


تداوم اعتصابات کارگری در ایران. آرشیو
تداوم اعتصابات کارگری در ایران. آرشیو

همزمان با ادامه اعتصابات کارگری در بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی ایران، چهار هزار کارگر پیمانکاری پارس جنوبی در آستانه روز جهانی کارگر، اول ماه مه، اخراج شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس، در واکنش به اعتصابات کارگران پارس جنوبی اعلام کرده روز پنجشنبه حدود هزار کارگر با افراد جدید «جایگزین» شدند و روز شنبه نهم اردیبهشت، نیز سه هزار نیروی جدید جایگزین کارگرانی می‌شوند «که کار خود را ترک کردند و در مهلت تعیین شده نیز بر سر کار خود بازنگشتند.»

به گفته او، هفته آینده مدیران کل، مسئولان ارشد وزارت کار و معاون وزیر کار به منطقه ویژه پارس می‌آیند «تا بتوانیم از ظرفیت نیروی کار سایر استان‌ها استفاده کنیم و کارگران را جایگزین کنیم.»

هزاران کارگر پروژ‌ه‌ای پارس جنوبی همراه با دیگر کارگران پروژه‌ای در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و معادن در چندین استان دیگر ایران از هشت روز قبل در اعتراض به وضعیت قراردادهای خود و ناچیز بودن دستمزدشان دست به اعتصاب زده‌اند. مهم‌ترین خواست این کارگران، افزایش دستمزد، کاهش ساعات کار روزانه، و تغییر سیستم اقماری خود به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت است.

کارگران پیمانکاری افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزدها، مصوب شورای عالی کار، را با تورم ۴۰ درصدی کنونی ناهم‌خوان می‌دانند و خواستار افزایش ۷۹ درصدی حقوق خود هستند.

خبرگزاری ایلنا به نقل از برخی منابع کارگری گزارش داده که ترس از اخراج، مانع از برقراری ارتباط این رسانه با کارگران پارس جنوبی شده است.

در همین حال، کمپین مرکزی نفت و گاز که فراخوان این اعتصاب را صادر کرده بود، در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که اعتصاب با پیوستن بخش دیگری از کارگران گسترش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، کارگران پروژه‌ای در یک واحد صنعتی در کرمانشاه روز شنبه به اعتصاب پیوستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران هم از اعتصاب کارکنان نیروگاه منتظری در قم خبر داد.

همچنین شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در بیانیه‌ای اشاره کرد: پیمانکاران و مقامات مسئول «تصور می‌کنند با تهدید، منکر شدن اعتراضات برحق ما، با پخش اخبار کذب برای مخدوش کردن اخبار اعتصابات، با تهدید کردن همکاران به پایان دادن به قراردادهای‌شان و به کارگیری نیروی جدید کار، می‌توانند صف متحد اعتصابات را در هم بشکنند.»

این شورا اعلام کرد: «صف هزاران نفره ما کارگران نفت با پشت‌گرمی به حمایت و همبستگی‌های کارگری و مردمی در هم شکستنی نیست« و خطاب به مقامات مسئول نوشت: «در برابر این صف عظیم مبارزه که جامعه را در بر گرفته، کاری از شما ساخته نیست و فکری به حال خود کنید.»

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اضافه کرد که اگر شماری کارگر جدید هم استخدام شوند، «آنها نیز فورا به صف ما کارگران اعتصابی خواهند پیوست، چون همه ما کارگران از این وضعیت جهنمی در عذابیم.»

اعتصاب هزاران کارگر در صنایع مختلف ایران، از حمایت شماری از تشکل‌های بین‌المللی برخوردار شده است. از جمله پنج سندیکای کارگری فرانسوی در بیانیه‌ای مشترک از کارگران ایران اعلام حمایت و سرکوب آنها به وسیله حکومت ایران را محکوم کرده‌اند.

این بیانیه از سوی کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار، کنفدراسیون عمومی کار، کنفدراسیون متحد سندیکایی، اتحاد سندیکایی همبستگی و اتحاد ملی سندیکاهای مستقل امضا شده است.

«اتحادیه بین‌المللی صنایع» در نامه‌ای به سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک، همبستگی خود را با همه کارگران اعتصابی ابرازداشته است.

اعتراضات و اعتصابات معیشتی از نخستین ساعات سال ۱۴۰۲ آغاز شده و در شهرهای مختلف ایران ادامه یافته است. در سالیان قبل نیز کارگران، معلمان، بازنشستگان و پرستاران بارها در اعتراض به شرایط معیشتی خود اعتصاب و یا تجمع کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG