لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۸

اعتراض دو نهاد حقوق بشری نسبت به تخریب گور دستجمعی زندانیان سیاسی در اهواز


ناظران حقوق بشر می گویند گور دست جمعی کشتار دهه شصت در ضلع شرقی قبرستان بهشت آباد اهواز قرار دارد
ناظران حقوق بشر می گویند گور دست جمعی کشتار دهه شصت در ضلع شرقی قبرستان بهشت آباد اهواز قرار دارد

دو نهاد مدافع حقوق بشر نسبت به تخریب گور دست جمعی تعدادی از زندانیان سیاسی در اهواز هشدار دادند.

عفو بین‌الملل و نهاد عدالت برای ایران در اطلاعیه‌ای مشترک از تخریب گور دستجمعی که گفته می شود دستکم ۴۴ نفر اعدامی تابستان ۱۳۶۷ در آنجا دفن شده اند، ابراز نگرانی کردند.

به گفته این اطلاعیه مشترک، این تخریم موجب از بین رفتن شواهد جرم و امکان دادخواهی خواهد شد.

این دو نهاد می گویند براساس فیلم‌ها و عکس‌هایی که به سازمان غیردولتی عدالت برای ایران رسیده و توسط عفو بین الملل بررسی شده، مشخص شده که بولدوزرها بر روی یک پروژه‌ی ساخت و ساز درست در کنار گورهای دسته‌جمعی در اهواز مشغول به کار هستند و تپه‌ایی از خاک و زباله اطراف گور دسته جمعی را فراگرفته است.

مقام های ایران هیچ اظهار نظر رسمی در این‌باره نکرده‌اند.

در نسخه ای از بیانیه سازمان عدالت برای ایران که به صدای آمریکا نیز ارسال شده، آمده: قرار است بلوک‌های سیمانی که نشان گورهای دسته جمعی است با خاک یکسان شده و آن منطقه به منظور احداث یک «فضای سبز» یا مرکز تجاری پاکسازی شود.

شادی صدر، مدیر سازمان عدالت برای ایران در این باره گفته است: طی سالیان گذشته مقامات درد و رنج غیرقابل تحملی را به خانواده‌های قربانیان اعدام‌های فراقضایی سال ۱۳۶۷ تحمیل کرده‌اند. آن‌ها خانواده‌ها را از حق دفن محترمانه عزیزان‌شان محروم کرده و آن‌ها را مجبور کرده‌اند که برای بازدید از مزار عزیزان‌شان از میان تپه‌های زباله‌های عبور کنند. حالا هم قصد کرده‌اند کهند آرامگاه قربانیان را نابود و خاطره‌ی آن‌ها از تاریخ را محو کنند.

در دهه شصت خورشیدی جمهوری اسلامی ایران، هزاران زندانی و مخالف سیاسی را در تهران و شهرستان های دیگر اعدام کرد.

نهاد عدالت برای ایران از تخریب گورهای جمعی در حاشیه گورستان بهشت رضا در شهر مشهد، استان خراسان رضوی نیز مطلع شده است.

سال گذشته خانواده آیت الله منتظری یک فایل صوتی منتشر کرد که او در آن سران اعدام های سال ۶۷ را مورد انتقاد قرار داده است.

ابراهیم رئیسی که به تازگی نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران بود، ۲۸ سال پیش با حکم آیت‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی ایران به همراه مرتضی اشراقی (دادستان)، حسینعلی نیری (حاکم شرع)، ابراهیم رئیسی (معاون دادستان) و مصطفی پورمحمدی (نماینده اطلاعات در اوین) دست به کشتار گسترده مخالفان سیاسی در زندان‌ها زدند و آیت‌الله حسینعلی منتظری در دیدار با آنها، این اقدام را «بزرگترین جنایت جمهوری اسلامی» دانست و گفت که تاریخ از آنها به عنوان «جنایتکار» یاد خواهد کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG