لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۰

روزنامه‌نگار اسرائیلی به صدای آمریکا: راستی‌آزمایی ادعای جمهوری اسلامی درباره انفجار نطنز دشوار است


تأسیسات هسته‌ای نطنز
تأسیسات هسته‌ای نطنز

به دنبال انتشار گزارش‌ها و تصاویر مربوط به حادثه انفجار روز شنبه ۱۳ آذر در ۲۰ کیلومتری تاسیسات هسته‌ای نطنز، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت این انفجار آزمایشی برای بررسی میزان آمادگی سامانه‌های دفاعی منطقه بود. از سوی دیگر، برخی رسانه‌های ایران احتمال انفجار یک «پهپاد ناشناس» را مطرح کرده‌اند.

با توجه به حوادث متعددی که طی سال‌های اخیر برای تاسیسات هسته‌ای و نظامی ایران روی داده و وجود ابهام درباره اتفاق مزبور، بخش فارسی صدای آمریکا روز یکشنبه ۱۴ آذر با یوسی ملمن، نویسنده و روزنامه‌نگار اسرائیلی، مصاحبه‌ای انجام داد.

به گفته آقای ملمن، برخی اوقات آزمایش‌های پدافندی برای بررسی میزان کارآمدی سیستم پدافندی در نزدیکی سایت‌های حساس انجام می‌شوند، اما عدم شفافیت نظام ایران راستی‌آزمایی ادعای آنها درباره حادثه اخیر را دشوار می‌سازد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط احتمالی این رویداد با مذاکرات مربوط به احیای برجام به فرض درست بودن ادعای ایران می‌گوید که فکر نمی‌کند رابطه‌ای بین مذاکرات و حادثه نطنز وجود داشته باشد.

این روزنامه‌نگار، با این وجود، می‌افزاید حادثه اخیر «می‌تواند تلاش دستگاه اطلاعاتی اسرائیل برای نفوذ به نطنز و یا یک سایت هسته‌ای همجوار آن و یا حتی اقدامی از سوی اسرائیلبرای آزمایش میزان آمادگی سیستم پدافند هوایی ایران باشد.» به گفته وی، اسرائیل در این باره سکوت مطلق اختیار کرده است.

آقای ملمن در پاسخ به پرسشی دیگر درباره عملی‌بودن پرواز یک پهپاد از آن سوی مرزهای ایران به محلی مانند نطنز اظهار داشت این امر نه تنها عملی است بلکه پیشتر نیز انجام شده است.

به اعتقاد وی اسرائیل توانایی حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را دارد، اما این اقدام «هزینه‌بر» خواهد بود. آقای ملمن می‌گوید که اسرائیل باید هرگونه اقدام نظامی علیه ایران را با هماهنگی و پشتیبانی کامل ایالات متحده انجام دهد.

او در پایان سخنانش با اشاره به سخنی از میر داغان، رئیس موساد از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱، مبنی بر لزوم توسل به جنگ به عنوان آخرین راه‌حل برای بقا می‌گوید: «هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم.»

اسرائیل در گذشته متهم به حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی شده است. از هفته گذشته و همزمان با آغاز دور هفتم مذاکرات برای احیای برجام در وین نیز دستگاه دیپلماسی این کشور فعال شده است.

پس از سفر یائیر لاپید به بریتانیا و فرانسه در هفته گذشته، دیوید بارنیا، رئیس موساد، روز یکشنبه ۱۴ آذر عازم واشنگتن شد. بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائيل، نیز روز چهارشنبه برای دیدار با همتای آمریکایی خود، لوید آستین و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اسرائيل را ترک خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG