یک مقام صنفی در حوزه داروسازی، اینترنتی کردن فروش دارو را عامل تشکیل «ناصرخسرو مجازی» دانست و گفت که این پلتفرمها باید «ضابطهمند» شود.
محمدرضا دری، دبیر انجمن داروسازان ایران به خبرگزاری «تسنیم» گفته که نظام توزیع هر کالای سلامتمحوری باید زیر نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باشد.
به گفته او هیچ نظارتی بر فرآیند توزیع داروهای عرضهشده در پلتفرمها نیست و هیچ ارزیابی و نظارتی درباره درخواست کالا از سمت بیمار و نحوه عرضه و بستهبندی و ارسال دارو وجود ندارد.
دبیر انجمن داروسازان همچنین از احتمال شکلگیری «روابط مالی ناسالم» بین داروخانهها و پلتفرمها در شرایط نبود نظارت کافی بر عرضه اینترنتی دارو خبر داده است.
رئیس انجمن داروسازان ایران نیز از رقابتی کردن فضای فروش دارو انتقاد کرده و به خبرگزاری «ایسنا» گفته که در مورد پلتفرمهای اینترنتی دارو، نهادهای اقتصادی کشور وارد شدهاند و از آنها حمایت میکنند و به دنبال سهمخواهی از بازار دارویی کشور هستند.
شهرام کلانتری خاندانی تاکید کرده حوزه سلامت بسیار حساس و دارای «اقتضائات خاص خود» است و به هیچ عنوان مانند سایر بخشها، «حوزه رقابت نیست.»
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نیز ۳۰ آذر ماه به خبرگزاری «ایسنا» گفته بود که فروش اینترنتی داروهای «غیرمجاز» و با قیمتهای ۱۰ تا ۳۰ برابری در حال رخ دادن است و جریمهها بازدارنده نیست.
محمد پیکانپور همچنین هشدار داده بود که اگر در این حوزه «به موقع» ورود نشود تبعات آن را در سطوح کلان سلامت خواهیم دید.
کمبود دارو از حوزه بیماریهای خاص به سطح داروهای عمومی نیز رسیده است و تهیه دارو برای مردم به یکی از معضلات بزرگ زندگی تبدیل شده است.
بطور کلی حوزه بهداشت و درمان در ایران آبستن یک بحران عمیق و تاریخی است چرا که علاوه بر مشکلات و معضلات یاد شده در حوزه دارو، بحث کمبود دارو و شیر خشک نیز همچنان پابرجا است.
از طرفی مرور خبرهای دوسال گذشته نشان میدهد که مهاجرت کادر درمان رویکرد جدید و شتاب بیشتری به خود گرفته است.
در همین رابطه اعلام شده است که پزشکان متخصص نیز در مسیر مهاجرت قرار گرفتهاند و بزودی کمبود پزشک اطفال و قلب نظام سلامت کشور را به چالش خواهد کشید.
دبیرکل خانه پرستار نیز گفته است که به طور متوسط سالانه سه هزار پرستار از کشور مهاجرت میکنند.