شرکت مخابرات ایران که آمار کاربران اینترنتی را منتشرکرده می گوید: از ۲۸میلیون كاربر ایرانی تنها حدود ۷۳۴ هزار كاربر از اینترنت پرسرعت برخوردار هستند و بیش از ۹۸٪ آنان از اینترنت پرسرعت بینصیب بوده واز دایالآپ با سرعت حداكثر ۵۶ كیلوبایت بر ثانیه استفاده میكنند.
شركت مخابرات ایران در تشریح وضعیت كنونی مخابراتی كشور می گوید: در حال حاضر ۲۸میلیون كاربر اینترنت، ۲۵ میلیون مشترك تلفن ثابت و ۴۰ میلیون مشترك موبایل همراه اول در كشور وجود دارد.
کاربران ایرانی سیستم دایال آپ را «اینترنت نفتی» نامیده اند که با سرعتی بسیار پایین و خارج از استاندارد امروزی کار می کند و اتلاف وقت، هزینه بالا و به محرومیت کاربران برای بهره گیری از بسیاری از امکانات موجود اینترنتی از جمله فایل های تصویری و صوتی منجر شده است.
یک کارشناس فناوری می گوید: گرچه تحریم های اقتصادی، ناکارآمدی مدیران دولتی و بسیار عوامل دیگر باعث اتلاف وقت و محرومیت کاربران ایرانی از بسیاری امکانات اینترنت پرشتاب شده؛ با این همه اما عامل اصلی در این عقب ماندگی، نگرانی عمیق نیروهای امنیتی کشور از فراگیر شدن اینترنت پیشرفته است. آنان یکی از راه های مبارزه با شبکه های اجتماعی مجازی سازمانده اعتراضات خیابانی را در تداوم همین سیستم کهنه کنونی می بینند.»
براساس دیدگاه اتحادیه جهانی مخابرات ضریب نفوذ اینترنت كشورها براساس میزان استفاده كاربران از اینترنت پرسرعت سنجیده میشود و دیگر اینترنت دایال آپ مطرح نیست. هرچند مخابرات ایران تایید کرده اینترنت دایال آپ تنها ابزار دسترسی کاربران ایرانی به جهان مجازی ست.
براین اساس كارشناسان معتقدند كه توسعه یافتگی هر كشور نسبت به تعداد كاربران اینترنت پرسرعت آن سنجیده میشود و در كشوری مانند كره جنوبی بیش از سی میلیون نفر از اینترنت پرسرعت استفاده میكنند كه از این حیث كاربران ایرانی به یك صدم این مقدار هم نمیرسند.
افزون بر این ها، فیلترینگ سایت ها از جمله مشکلات عدیده کاربران ایرانی است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران، از انجام "فیلترینگ یکپارچه در کل کشور و از مسیر گیت وی" اطلاع داده و افزوده است: اعلام نام "سایتهایی که مشمول طرح فیلترینگ و انسداد قرار می گیرند" را از وظایف «کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ» ذکر کرد.
اعضای کمیته موسوم به «تعیین مصادیق فیلترینگ سایتهای اطلاعرسانی» که در دادستانی تشکیل شده، بر پایه لایحه جرایم رایانهای، وزیر یا نماینده وزارتخانههای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری، اطلاعات، دادگستری، علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی، رییس سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی و یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب كمیسیون صنایع و معادن مجلس، و یک نفر نماینده مجلس به انتخاب كمیسیون قضایی و حقوقی مجلس می باشند.
با این همه کارشناسان می گویند بخش سایبری سپاه پاسداران تصمیم گیرنده فیلترینگ سایت هاست.