وزارت امور خارجه ایالات متحده و سازمان ملل متحد در بیانیههای جداگانه به مناسبت روز جهانی مهاجران بر ضرورت تلاش جهانی برای کمک به مهاجرت پناهجویان در مسیرهای ایمن و سازماندهی شده تاکید کردند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده روز سه شنبه ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) در بیانیهای به مناسبت روز جهانی مهاجران گفت: « ضروری است که کشورها برای حمایت از مهاجران آسیبپذیر مسیرهای قانونی را گسترش دهند، مشارکت با آنها را ترویج دهند، و سیاستها و فرآیندهایی را برای ترویج مهاجرت ایمن، سازماندهی شده و انسانی پیش ببرند.»
او تاکید کرد که ایالات متحده، متعهد به رهبری این تلاشها در سطح جهانی است.
وزیر خارجه آمریکا ضمن اشاره به اقدامات این کشور در جهت گسترش مهاجرت قانونی مهاجران آسیبپذیر گفت: «از زمان اجرای «طرح مهاجرت ایمن» در ژوئن ۲۰۲۳، دهها هزار نفر از مزایای سامانه پردازش و پشتیبانی سریع بهرهمند شدند.» بر اساس این طرح پرونده مهاجران و پناهجویان واجد شرایط به دلایل بشردوستانه و دیگر معیارها برای اسکان در آمریکا و یا کشورهای دیگر که چنین فرصتهایی را در اختیار آنها قرار میهند، بررسی خواهد شد.
بلینکن همچنین اشاره کرد که آمریکا بیش از هر کشور دیگری در جهان پناهجویان را اسکان داده است و از سال ۱۹۷۵ تاکنون بیش از ۳.۵ میلیون پناهجو از کشورهای سراسر جهان در آمریکا پذیرفته شدهاند.
ایالات متحده بزرگترین ارائهدهنده کمکهای بشردوستانه به افراد نیازمند، از جمله پناهجویان، قربانیان جنگ، آوارگان داخلی، افراد بدون تابعیت و مهاجران آسیبپذیر است. به گفته بلینکن آمریکا در سال مالی ۲۰۲۳، نزدیک به ۱۵میلیارد دلار کمکهای بشردوستانه حیاتی به آنها ارائه کرده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز به همین مناسبت بر نیاز فوری برای سازماندهی مهاجرت ایمن که «ریشه در همبستگی، مشارکت و احترام به حقوق بشر دارد» تاکید گذاشت.
سازمان ملل نیز در بیانیهای گفت مهاجران مانند کارگران، دانشجویان، کارآفرینان، اعضای خانوادهها، هنرمندان و بسیاری دیگر از آنها «نیروی محرکه قدرتمندی برای توسعه در کشورهای مبدأ و مقصد خود هستند.» بیانیه در ادامه تاکید کرد که «اگر به خوبی مدیریت شود، این نیروی محرکه میتواند سنگ بنای توسعه پایدار، شکوفایی و پیشرفت باشد.»