حدود ۴۰ عضو «انستیتو فیلمبرداران بریتانیا» در یک گردهمایی همبستگی خود را با جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی زندانی، و نیز با زنانی که رهبری جنبش آزادیخواهی در ایران را در دست گرفتهاند، اعلام کردند.
تریشا توتل، رئیس جشنواره فیلم «انستیتو فیلم بریتانیا» (بیافآی)، گرداننده این گردهمایی بود. در این که فیلمبرداران مشهور در آن شرکت داشتند.
توتل روز ۱۸ مهر هنگام گشایش این گردهمایی که با حضور سینماگران سرشناسی برگزار شد، گفت: «ما میخواهیم یک لحظه به یاد جعفر پناهی، محمد رسولاف، و مصطفی آل احمد باشیم. من شخصاً میخواهم همبستگی خود را با زنان ایرانی که در راه آزادی جان میدهند، اعلام کنم.»
او افزود: «در این گردهمایی نمایندگان کشورهای مختلف شرکت دارند. ما همه از کشورهایی میآییم که در آنها آزادی بیان وجود ندارد، و در برخی از کشورها مردم برای کسب آزادی جان میدهند.»
جعفر پناهی، برنده جایزه شیر طلایی فستیوال ونیز، مرداد گذشته به ۶ سال زندان محکوم شد. او پس از دو ماه با سپردن یک وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. اما برای مدت ۲۰ سال ممنوع الخروج و از ساختن فیلم محروم شده است.
از سوی دیگر، «ائتلاف بینالمللی فیلمسازان در معرض خطر» نیز با صدور بیانیهای همبستگی کامل خود را با معترضان ایرانی اعلام کرد.
در این بیانیه که با عنوان «همبستگی با مردم ایران» منتشر شده، آمده است: «این انقلابی است که شعله آن را زنان روشن کردند، و همه مردم، از هر قوم و مذهب و موقعیت اجتماعی، در آن شرکت دارند. انقلابی است برای زندگی آزاد و رهایی از حاکمیت نفرتانگیز خودکامه که هر نوع ابزار سرکوب و ظلم و ستم - از ایجاد وحشت تا به بند کشیدن و اعدام مردم ایران - را به کار گرفته است.»
این بیانیه از دولت ایران خواسته است بیدرنگ به سرکوب و خشونت پایان دهد، همه بازداشتشدگان را آزاد کند، و به مردم ایران اجازه دهد جامعهای را که خودشان میخواهند بسازند.
این سازمان، که رسالت خود را «همبستگی با فیلمسازانی که در معرض خطر هستند» تعریف کرده است، مرداد گذشته علیه موج بازداشت فیلمسازان و هنرمندان ایران، از جمله جعفر پناهی، محمد رسولاف، و مصطفی آل احمد به شدت اعتراض کرد.