روزنامه ایندپندنت چاپ بریتانیا در رابطه با بحران عراق به نقل از وزیر حقوق بشر عراق می نویسد، پیکارجويان داعش در جریان یکی از حملات خود به اقلیت قومی-مذهبی ایزدی (یزیدی)، زنان وکودکان ایزدی را زنده به گور کردند.
بنا به گزارشها، اجساد در یک گور دسته جمعی در کوههای اطراف سنجار کشف شد. هزاران پناهنده کرد زبان گرسنه در این منطقه کوهستانی به دام افتاده اند.
محمد شیعه السودانی، وزیر حقوق بشر عراق، گفت دولت متبوع وی مدارک و شواهدی دارد که نشان می دهد تاکنون ۵۰۰ ایزدی به قتل رسيده اند. برخی از این قربانبان زنده به گور شده اند. این مقام عراقی افزود که بیش از ۳۰۰ زن ایزدی نیز به عنوان برده ربوده شدند.
حمله داعش به ایزدیها «هم از نظر قانونی و هم در واقعیت، نسل کشی» توصیف شده است. بر اساس برآورد سازمان ملل متحد دست کم ۵۶ کودک فقط از تشنگی در اردوگاه های کوه سنجار جان دادند.
ماهيت وحشت انگیز رو به گسترش حملات داعش در منطقه شمالی عراق محرکی برای اقدام عملی از سوی آمریکا شد، بطوریکه بارک اوباما، رئیس جمهوری ايالات متحده، گفت تصمیم به عملیات هوائی برای جلوگیری از مرگ بیشتر و ارسال کمکهای بشر دوستانه لازم بود.
فرماندهی مرکزی آمریکا گفت، در طول عملیات روز شنبه، ۱۸ مرداد (۹ اوت) چهار حمله هوائی توسط هواپیماها و پهپادها صورت گرفته است که در آن پیکارجويان داعش که یکسره به سوی غیر نظامیان آتـش می گشودند، هدف قرار گرفتند.
مقامات نظامی می گویند در دور سوم حملات هوائی نفربرهای زرهی و یک کامیون را منهدم کردند.
آقای اوباما با ذکر اینکه ارتش آمریکا نمیتواند صلح را در عراق برقرار سازد، می گوید حملات هوائی «بخشی از یک پروژه دراز مدت»است که تا تشکیل یک دولت کارآمد در عراق که بتواند امنیت را در داخل مرزهای خود تضمین کند، ادامه خواهد داشت.
بریتانیا هم نخستین محموله کمکهای بشر دوستانه برای پناهندگان در کوههای سنجار را از طریق هوایی ارسال کرد.
جاستین گرینینگ، از سازمان توسعه بین المللی، می گوید، «جامعه جهانی از وضعیت اسفبار ایزدیها متحیر شده است. آنها با شرایط ترسناک و مخوفی مواجهند، پس از گریز از تعقیب افراطیون داعش در کوههای سنجار به دام افتاده اند.»
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، و آقای اوباما در تماس تلفنی پيرامون ارسال کمکهای انسانی از طریق هوائی گفتگو و توافق کردند که برای رویاروئی با پیشروی داعش به یک «راه حل دراز مدت» نیاز است.
یک سخنگوی دفترکامرون گفت، «نخست وزیر با استقبال از کوششهای آمریکا بصراحت گفت که ما مشتاق همکاری با آمریکائیها در تلاش های بشر دوستانه هستیم.»
وی اضافه کرد، «آنها توافق کردند که اولويت فوری با رساندن مایحتاج حیاتی به کسانی است که در کوه سنجار بدام افتاده اند، و بریتانیا در رساندن چنین کمکهائی از طریق هوائی به آمریکا می پیوندد.»
سخنگوی دفترکامرون گفت، «رهبران آمریکا و بریتانیا می دانند که این کمکها راه حل دراز مدت نیست و باید راهی یافت که سلامت و امنیت این افراد را تأمین کند وجلوی نسل کشی را بگيرد.»