لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۷

نامه چهره های هنری و ادبی در اعتراض به فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ


شصت و پنج نویسنده و هنرمند در نامه ای که توسط انجمن قلم آمریکا مشهور به «پن» منتشر شده، به سیاستهای مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعتراض کرده اند.

از جمله امضاء کنندگان نامه می توان به پل آستر، فیلیپ راث ، مارگارت آتوود، آذر نفیسی، جِی اِم کوتسی، خالد حسینی و اورهان پاموک اشاره کرد.

امضاء کننده ها از رئیس جمهوری آمریکا خواسته اند تا مقرراتی وضع نکند که مانع تبادل جهانی ایده های فرهنگی شود. در بخشی از نامه آمده است که «مبارزه علیه ترور و سرکوب نیازمند تعاملی پویا میان فرهنگها است و ایجاد محدودیت در این پروسه بر خلاف ارزشهای آمریکایی است».

در نامه اعتراضی نویسندگان و هنرمندان به موانعی که قوانین جدید مهاجرتی بر سر راه برخی از چهره های شناخته شده فرهنگی وهنری قرار داده نیز اشاره شده است: «جلوگیری از ورود هنرمندان بین المللی که به غنای فرهنگی آمریکا می افزایند نه تنها آمریکا را امن تر نمی کند بلکه به اعتبار و نفوذ جهانی کشور لطمه می زند.»

نامه با مثالهایی، از تأثیر قانون منع ورود مهاجران بر فضای فرهنگی آمریکا و زندگی هنرمندان شناخته شده بین المللی می گوید. در بخشی از آن به شرکت نکردن اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی که با فیلمش «فروشنده» نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی شده اشاره شده است.

از دیگر مواردی که امضاء کنندگان به آن اشاره کرده اند عمر سلیمان، خواننده سوری است که قرار است در ماه مه در نیویورک روی صحنه برود و مشخص نیست بتواند به آمریکا بیاید. سلیمان، در سال ۲۰۱۳ در کنسرت جایزه صلح نوبل در نروژ برنامه اجرا کرد.

آدونیس، شاعر و اندیشمند پرآوازه سوری که شهروند فرانسه است و هشتاد و هفت سال سن دارد نیز ممکن است تحت تأثیر قوانین جدید مهاجرتی از شرکت در جشنواره «صداهای جهانی» انجمن قلم آمریکا در نیویورک بازبماند.

این جشنواره ادبی را سلمان رشدی، نویسنده آمریکایی هندی تبار برای ایجاد گفتگو میان فرهنگها و ترویج آزادی بیان راه اندازی کرده است.

در نامه اعتراضی چهره های هنری و ادبی به رئیس جمهوری آمریکا از هنر و فرهنگ به عنوان ابزاری که به مردم اجازه می دهد فرای تفاوتها بنگرند یاد شده است.

امضاء کننده ها می گویند در کشورهایی که قانون جدید آنها را در بر می گیرد، نویسنده ها، هنرمندان ، موزیسین ها و فیلمسازان هستند که در خط مقدم مبارزه علیه سرکوب و اختناق قرار دارند و جلوگیری از ورود آنها به آمریکا برای اجرا و مشارکت هنری با چهره های بین المللی باعث می شود این صداها خاموش شوند و اختلافات جهانی بیشتر خود را نمایان کنند.

جورج پکر، نویسنده مجله معتیر «نیویورکر» می گوید انتظار ندارد این نامه نظر مقامات دولت آمریکا را در مورد سیاستهای مهاجرتی خود عوض کند اما به تمام کسانی که خارج از آمریکا هستند و با خود فکر می کنند آیا آمریکا ارزش مهم خود را از دست داده است یا خیر قوت قلب می دهد.

دفاع دولت ترامپ از فرمان اجرایی

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در روز ۸ بهمن در فرمانی به طور موقت صدور هرگونه ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، عراق، لیبی، یمن، سودان و سومالی را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد و همچنین ورود پناهجویان به خاک آمریکا را معلق کرد.

این فرمان اعتراض هایی را در آمریکا در پی داشت.

شان اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید نیز در دفاع از این فرمان اجرایی گفت عده زیادی از آمریکایی ها از این فرمان حمایت می کنند. آقای اسپایسر روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، هرگونه نگرانی مردم آمریکا نسبت به حکم مهاجرتی ترامپ را رد کرد و گفت بر اساس نظر سنجی های اخیر اکثریت مردم آمریکا از رییس جمهور تازه و رویکرد های او حمایت می کنند.

سخنگوی کاخ سفید به نظر سنجی تازه موسسه پژوهشی رسموسن استناد کرد که می گوید ۵۷ در صد آمریکایی ها از اجرای این حکم حمایت کرده اند.

به گفته آقای اسپایسر، آنها اعتقاد دارند اجرای این حکم تا زمانی که دولت راه بهتری پیدا نکند، باید ادامه پیدا کند.

یک هفته بعد از صدور فرمان اجرایی لغو ویزا، جمعه ۱۵ بهمن قاضی فدرال جیمز روبارت در شهر سیاتل واشنگتن به شکایت وکلای ایالت رسیدگی کرد که مدعی بودند فرمان اجرایی موجب ضرر به ایالت واشنگتن می شود. ایالت مینه سوتا نیز به این شکایت پیوسته و ادعای مشابهی مطرح کرده است.

با رای این قاضی فرمان اجرایی ترامپ را لغو شد و به این ترتیب همه محدودیت های فرمان اجرایی برداشته شد. این اقدام، واکنش دولت ترامپ را در پی داشت.

با شکایت دادگستری دولت ترامپ، دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو بررسی را انجام داد و روز پنجشنبه ۲۱ بهمن تشخیص داد که رای قاضی روبارت درست بوده و این رای به معنی ادامه تعلیق فرمان اجرایی ترامپ شد. بعد از این بود که دولت ترامپ از ادامه دعوا در دیوان عالی منصرف شد و اعلام کرد فرمان اجرایی جدیدی صادر می کند.

دونالد ترامپ و دولت او بارها این که فرمان اولیه علیه مسلمانان بوده را رد کردند. دولت آمریکا می گوید هدف این فرمان اجرایی مسلمانان نیستند و تنها کشورهایی که در آنها تحقیق درستی درباره متقاضیان ویزا برای آمریکا انجام نمی گیرد، در این فهرست قرار گرفته اند.

از هفت کشور مورد تعلیق در فرمان ترامپ، ایران رابطه دیپلماتیک با آمریکا ندارد و کشورهایی چون سومالی، سوریه و لیبی نیز دولت مرکزی مقتدری ندارند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG