لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۱

انتقاد رئیس ستاد ارتش اسرائیل از نتانیاهو به دلیل عدم ارائه استراتژی مناسب پس از جنگ برای غزه


رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در انتقادهایی تند به بنیامین نتانیاهو، به دلیل نبود استراتژی دیپلماتیک پس از جنگ در غزه، او را سرزنش کرد.

هرتزی هالوی همچنین نگرانی‌ خود را درباره نبود یک فرآیند دیپلماتیک برای برقراری یک نظام حاکمیتی جایگزین حماس درغزه بیان و بر لزوم ادامه عملیات نظامی برای از بین بردن زیرساخت‌های این گروه تروریستی تأکید کرد.

مقامات ارشد ارتش اسرائیل هم از رهبران سیاسی خواسته‌اند که استراتژی مناسبی را برای وضعیت فعلی و پس از جنگ در غزه در نظر بگیرند.

همچنین، گزارش شده است که اعضای کابینه به نتانیاهو هشدار داده‌اند که رفتار او و عدم تصمیم‌گیری به موقع اسرائیل در چند هفته گذشته جان‌های بیشتری را به خطر انداخته است.

نتانیاهو نیز با رئیس سازمان امنیت داخلی (شین بت)، در خصوص برنامه‌ریزی‌های استراتژیک وارد بحث‌هایی شده است که این مسائل، تنش‌های داخلی را در اسرائیل بیش از پیش تشدید کرده است.

در حالی که ارتش اسرائیل عملیات خود را در مناطق جبالیا و زیتون در غزه به دلیل بازگشت حماس به این مناطق از سر گرفته است، دولت نتانیاهو به دلیل عدم برنامه‌ریزی برای مدیریت غزه پس از جنگ و رد پیشنهاد شرکت حکومت فلسطینی مورد انتقاد قرار گرفته است.

رئیس‌جمهوری آمریکا، جو بایدن، بر برنامه‌ریزی برای ایجاد حکومت در غزه تأکید کرده و پیشنهاد شرکت کشورهای عربی را مطرح کرده است.

وب‌سایت اورشلیم پست روز ۱۴ اردیبهشت اعلام کرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در طرحی با عنوان «از بحران تا رفاه» قصد دارد پس از نابودی حماس، غزه را طی ۱۰ سال به قطب سرمایه‌گذاری منطقه تبدیل کند.

به گزارش این رسانه، طرح احیای غزه تا سال ۲۰۳۵ را دفتر نخست‌وزیری روز جمعه در فضای مجازی منتشر کرده که نشان می‌دهد نوار غزه در یک برنامه سه‌مرحله‌ای پس از جنگ، به خودمختاری رسیده و با کمک کشورهای عربی طی ۱۰ سال به قطبی جدید برای جذب سرمایه‌، منطقه آزاد تجاری و به یکی از مهم‌ترین بنادر صنعتی مدیترانه تبدیل می‌شود.

براساس این طرح در گام نخست طی ۱۲ ماه، مناطق امن و عاری از کنترل حماس توسط اسرائیل در غزه ایجاد خواهد شد و ائتلافی از کشورهای عربی کمک‌های بشردوستانه را در مناطق امنی که از شمال شروع شده و به آرامی به سمت جنوب گسترش می‌یابد، توزیع کرده و بر آن نظارت می‌کنند و فلسطینیان غزه مناطق امن را تحت نظارت کشورهای عربی اداره خواهند کرد.

در گام دوم که ۵ تا ۱۰ سال طول خواهد کشید، یک ائتلاف عربی در نهادی به نام «اداره توانبخشی غزه»، بر بازسازی و مدیریت امور مالی نوار غزه نظارت کرده و فلسطینیان غزه، منطقه را اداره کرده و مسئولیت مدیریت آن را بر عهده خواهند گرفت.

در مرحله سوم، که «خودگردانی» نام گرفته، قدرت به آرامی به یک دولت محلی غزه یا یک دولت متحد فلسطینی منتقل خواهد شد تا ضمن تضمین امنیت اسرائیل گام نهایی مدیریت غزه توسط فلسطینی‌ها به طور کامل برداشته شود و آنها به پیمان ابراهیم بپیوندند.
اورشلیم‌پست خاطرنشان کرد که این طرح به حذف حماس، غیرنظامی شدن موفقیت‌آمیز نوار غزه و توافق همه طرفها مشروط خواهد بود.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG