جشنواره پل، یا آی-بریج، همایشی است سه روزه که سعی دارد پلی میان کارآفرینان ایرانی در دنیای فناوری، و پیشکسوتان این عرصه در دیگر نقاط جهان، بخصوص آمریکا برقرار کند.
این جشنواره، بزرگترین گردهمایی ایرانی ها در خارج از ایران است که بیش از چهارصد شرکت نوپای فناوری، چندصد کارآفرین از ایران و دیگر نقاط جهان، بخصوص آمریکا در آن شرکت دارند.
این جشنواره که تا ۱۶ خرداد ادامه خواهد داشت سعی دارد تجربیات کارآفرین های ایرانی خارج از ایران را به آنها که در داخل ایران قصد بنیانگذاری شرکت های فناوری هستند منتقل کند. بسیاری از ایرانیان موفق شرکت کننده در این جشنواره نسبت به سرمایه گذاری در شرکت های نوپای فناوری ابراز علاقه کردند.
داریوش زاهدی، بنیانگذار و مدیر مرکز مطالعات کارآفرینی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا، در سخنرانی مراسم افتتاحیه این جشنواره چشم انداز ایران در گسترش فرهنگ کارآفرینی و بنیانگذاری شرکتهای نوپای فناوری را روشن خواند و گفت ایران می تواند به کانون کارآفرینی در منطقه تبدیل شود.
با وجودیکه به کرات به تحریم های بین المللی علیه ایران به عنوان یکی از موانع مقابل رشد شرکت های نوپا در این کشور اشاره شد، کامران الهیان، یکی از موفقترین کارآفرین های ایرانی در جهان، معتقد است موانع دیگری هم در این راه وجود دارند.
به گفته او، موفقیت یک شرکت، روندی است چند مرحله ای. پرورش ایده و اراده مردمی و دولتی و داشتن پیش نیازهای تحقیقاتی و فنی قدم اولی است که بسیاری از کشورها از پس آن برآمده اند. اما مراحل بعدی است که اغلب چالش برانگیز اند، از جمله تبدیل ایده به یک شرکت، درآمدزایی، نگهداشتن مشتری، بسط دادن شرکت، جذب سرمایه خارجی، و در نهایت بازگرداندن سود به سرمایه گذارها.
در دیگر بخش های این جشنواره به چالش های دیگر مختص ایران اشاره شد. از جمله سهم کوچک بانوان از بازار شرکت های نوپا، و موانع متعددی که در جوامع و صنایع مردسالار مقابل آنها وجود دارد.
در روز اول جشنواره پل، بسیاری از شرکت کنندگان سعی کردند با تبادل نیازمندی ها، مهارت ها، و مشخصات تماسشان با یکدیگر، این پل را بطور موقت برپا کنند.