جمعی از فعالان و مدافعان حقوق بشر در یک کمپین جدید آنلاین از ایران خواستند ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاههای محل برگزاری مسابقات والیبال را لغو کند و در زمینه ارتقای حقوق زنان و برابری حقوق جنسیتی در کشور گامهای لازم را بردارد.
این کمپین که از سوی دیدبان حقوق بشر با همکاری کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران راهاندازی شده با مسابقات قهرمانی والیبال باشگاههای جهان در برزیل که از سهشنبه پنجم آبان آغاز شده و تا یکشنبه دهم آبان ادامه خواهد داشت؛ همزمان شده است. در عین حال فدراسیون بین المللی والیبال باید در مورد میزبانی ایران برای بازیهای جهانی ۲۰۱۶ نیز تصمیمگیری کند.
بر اساس بیانیهای که روز پنجشنبه در وبسایت سازمان دیدبان حقوق بشر منتشر شده است، مدیر ابتکارات جهانی در سازمان دیدبان حقوق بشر گفت "از سال ۲۰۱۲ میلادی (۱۳۹۱ خورشیدی) دولت ایران زنان و دختران را از حضور در مسابقات والیبال منع کرده است و حتی در مواردی زنانی که قصد ورود به استادیوم داشتند را بازداشت کرده است."
مینکی وردن در ادامه گفت "وقت آن است که فدراسیون بین المللی والیبال برای پایان دادن به این تبعیض آشکار، که ناقض قوانین آن نهاد و همچنین مایه شرمساری برای این بازی (ورزشی) است، اقدامی انجام دهد."
یکی از دست اندرکاران کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران درباره این اقدام مشترک، به صدای آمریکا گفت، دیدبان حقوق بشر نزدیک به دوسال است که به صورت جدی با مقامهای سازمان ملی المپیک و همچنین فدراسیون جهانی والیبال مذاکره میکند، که به تبعیض علیه زنان در ورود به ورزشگاهها در ایران برای تماشای مسابقات پایان دهند.
به گفته این عضو کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، این حتی برخلاف میثاقنامه خود این فدراسیون است، که در آن از نبودن تبعیض علیه زنان صحبت میکند. بنابراین فدراسیون جهانی والیبال موظف است که به اصول اولیه و مبانی عملی که خودش تعیین کرده پایبند باشد و اجازه ندهد این تبعیض ادامه پیدا کند.
این نخستین بار نیست که دیدبان حقوق بشر از این تصمیم ایران انتقاد میکند. این نهاد بینالمللی حقوق بشری اوایل ماه ژوئیه گذشته و همزمان با بازیهای ایران در لیگ جهانی والیبال، از فدراسیون بینالمللی والیبال خواست مقامات ایرانی را به دلیل ادامه ممانعت از حضور زنان ایرانی در مسابقات والیبال مردان در کشور مجازات کند.