حتماً شنیده اید که می گویند یک فرد برای سلامت بدن و دستگاه گوارش، باید در روز ۸ لیوان آب بنوشد. با وجود این که مقدار پیشنهاد شده به نظر درست می آید ولی برای همه یکسان نیست.
بنابه گزارش «رییل سیمپل» مجله ماهانه زنان، دکتر «درو سیناترا» متخصص طب طبیعی می گوید: «آب مواد غذایی را در بدن حمل می کند. برای کنترل دمای بدن مهم است. نوشیدن آب همینطور به تصفیه مواد سمی، لیز کردن مفاصل، جلوگیری از یبوست، بالا بردن تمرکز، انرژی، نشاط پوست، خلق و خو، و سلامت کلی بدن کمک می کند.»
از آنجایی که سلول های بدن آب مصرف می کنند، و بیشتر عملکرد بدن به آب بستگی دارد، مهم است که آب کافی نوشید.
دو راه ساده زیر کمک می کند تا بفهمید که آیا آب کافی به بدنتان می رسد یا خیر:
۱. تعداد ادرار کردن و رنگ آن
پیش از شمردن تعداد لیوان های آبی که می نوشید، بهتر است به این که چند بار در روز ادرار می کنید و رنگ آن توجه کنید.
دکتر سیناترا می گوید: «ادرار کردن هر ۹۰ دقیقه تا دو ساعت طبیعی است. اگر ادرار شما زرد کهربایی است و فقط هر ۶ ساعت یکبار یا طولانی تر ادرار می کنید، احتمال آن هست که آب کافی به بدنتان نمی رسد. اگر هر نیم ساعت یک بار ادرار می کنید و رنگ ادرارتان کاملاً بی رنگ است، زیاد آب می نوشید و ظاهراً بدنتان از آن استفاده نکرده و آن را سریع دفع می کنید.»
۲. طراوت و انعطافپذیری پوست
یکی از راه هایی که می توان فهمید آیا آب کافی به بدنتان می رسد یا نه – به خصوص در کودکان و افراد مسن – نیشگون گرفتن پوست است.
دکتر سیناترا می گوید: «پوست خود را برای چند ثانیه نیشگون بگیرید و بعد ول کنید. اگر پوست سریع به حالت اولیه خود برگشت احتمالاً آب کافی به بدنتان می رسد. اگر بازگشت به حالت اولیه طول کشید، به احتمال زیاد دچار از آب دست دادگی هستید. از نشانه های دیگر خشکی بدن، سرگیجه، عدم تمرکز حواس، و خستگی است.»
راه های مرطوب نگه داشتن بدن:
- نوشیدن آب و آب های معدنی بدون شکر از بهترین راه های مرطوب نگه داشتن بدن است.
- میوه های آبدار تابستانی مثل توت فرنگی، تمشک، هندوانه، خربزه، طالبی، هلو، و آب نارگیل، و سبزیجات مثل خیار، کدو، گوجه فرنگی، کرفس، کاهو، اسفناج، و امثال آن از دیگر راه های سالم و خوشمزه برای رساندن آب به بدن است.
- خودداری از استعمال زیاده از حد نمک، کافئین، و مشروب الکی که باعث از دست دادن آب بدن می شوند نیز توصیه شده است.