ساعاتی پس از حملات گسترده اسرائیل به مواضع شبه نظامیان حوثی در صنعا، ارتش اسرائیل اعلام کرد که پس از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در چند منطقه مرکز اسرائیل، یک موشک پرتاب شده از یمن، پیش از ورود به خاک اسرائیل رهگیری و سرنگون شد.
به گزارش کانال تلگرامی ارتش اسرائیل، آژیرهای هشدار مرتبط با این حمله شامگاه پنجشنبه شب ششم دی به دلیل احتمال افتادن بقایای موشک به صدا درآمده بودند.
در همین حال، به گزارش «تایمز اسرائیل»، حمله احتمالی حوثیها به طور موقت مانع ورود چهار هواپیما از مقصد اروپا به فرودگاه بن گوریون شد اما پس از حدود ۳۰ دقیقه، فعالیتهای عادی فرودگاه از سر گرفته شد.
در همین حال حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی مدعی شدند در جریان حملات روز پنجشنبه اسرائیل علیه مواضع آنها دستکم شش نفر کشته و ۴۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، گفت هنگام حمله اسرائیل به فرودگاه بینالمللی صنعا در حال سوار شدن به هواپیمایی در فرودگاه مزبور بوده و اینکه یکی از خدمه این هواپیما زخمی شده است.
اسرائیل روز پنجشنبه در میانه نطق «پیروزی» عبدالملک الحوثی، رهبر حوثیها، مواضع این گروه وابسته به حکومت جمهوری اسلامی ایران در صنعا، پایتخت، و حدیده را هدف حملات هوایی قرار داد.
ارتش اسرائیل با انتشار بیانیهای اعلام کرد جنگندههای نیروی هوایی پس از تایید طرحهای عملیاتی از سوی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح، وزیر دفاع، و نخستوزیر این کشور، حملاتی علیه مواضع نظامی «حکومت تروریستی» حوثیها در ساحل غربی و مناطق داخلی یمن انجام دادند.
این بیانیه ضمن یادآوری حملات پهپادی و موشکی مکرر حوثیها به کشور و شهروندان اسرائیل میافزاید از جمله اهداف مورد حمله، زیرساختهای نظامی مورد استفاده حوثیها برای فعالیتهای نظامی خود در فرودگاه بینالمللی صنعا و نیروگاههای هازیر و راس قنتیب بودند.
ارتش اسرائیل همچنین حمله به زیرساختهای نظامی حوثیها در بنادر الحدیده، صلیف، و قنتب را تایید کرد و افزود حوثیها از بنادر مزبور برای «قاچاق تسلیحات ایرانی به منطقه و ورود مقامات ارشد ایرانی» به یمن استفاده میکردند.
ارتش اسرائیل در این بیانیه یادآور شد که این اقدام حوثیها، نمونهای دیگر از سوء استفاده این گروه مورد حمایت حکومت جمهوری اسلامی ایران از زیرساختهای غیرنظامی برای اهداف نظامی است.
مطابق بیانیه ارتش اسرائیل، «رژیم تروریستی حوثیها، بخش مرکزی محور تروریسم [حکومت] ایران است و حملات آنها علیه کشتیها و خطوط دریانوردی بینالمللی همچنان موجب بیثباتی منطقه و جهان میشود.»
ارتش اسرائیل در پایان بیانیه خود افزود: «رژیم تروریستی حوثی با تکیه بر همکاری و تامین مالی [حکومت] ایران برای انجام حملات خود، به عنوان یک گروه تروریستی خودمختار عمل میکند» و اسرائیل در مقابله با هر تهدیدی علیه شهروندان خود در هر فاصلهای از این کشور تردید نخواهد کرد.
در همین ارتباط، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه پس از حمله جنگندههای این کشور به مواضع حوثیها در یمن در یک برنامه تلویزیونی گفت: «کار ما با حوثیها تازه شروع شده است.»
نتانیاهو در مصاحبه با کانال ۱۴ تلویزیون اسرائیل، با اشاره به آغاز حملات بر علیه منافع حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن، افزود: «ما تازه شروع کردهایم. ما اجازه نخواهیم داد آنها بار دیگر به ما حمله کنند. ما پایان تلخی برای حوثیها رقم خواهیم زد تا درس عبرت شوند؛ همانطور که وعده دادیم و حماس، حزبالله و سوریه اسد درس عبرت شدند و عبرت گرفتند.»
همچنین سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با اشاره به «اقدامات بیثباتکننده حوثیها طی یک سال گذشته» حملات روز پنجشنبه اسرائیل را «نگرانکننده» خواند و خواستار توقف اقدامات نظامی و خویشتنداری حداکثری همه طرفها شد.
به دنبال حملات روز پنجشنبه اسرائیل، حوثیها اعلام کردند که آماده «پاسخ سریع» به اسرائیل هستند و اینکه در مقابل «تشدید تنشها» همین رویکرد را اتخاذ میکنند.
حساب کاربری فارسیزبان ارتش اسرائیل در رسانه ایکس بامداد روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد میلیونها اسرائیلی به دنبال حمله موشکی حوثیها به پناهگاهها رفتهاند.
اسرائیل به دنبال حملات سنگین علیه حماس و حزبالله و از پا در آوردن بخش اعظم فرماندهان و کشتن هزاران عضو این دو گروه و همچنین سقوط حکومت بشار اسد، طی روزها و هفتههای اخیر بر شدت و تکرر حملات خود علیه حوثیها به عنوان «آخرین بازوی نیابتی» جمهوری اسلامی ایران در منطقه افزوده است.