لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۵

نگرانی نمایندگان آمریکایی از آینده تاسیسات هسته ای ژاپن


افزایش نگرانی ها در مورد خطرهای فاجعه بار ناشی از نشت مواد رادیواکتیو از تاسیسات هسته ای نه تنها کمیته انرژی و بازرگانی مجلس نمایندگان را به برگزاری جلسه ای در روز چهارشنبه واداشته بلکه سناتور جو لیبرمن نیز خواستار توقف موقت احداث تاسیسات هسته ای جدید در آمریکا شده است. سناتور لیبرمن رییس کمیته امنیت ملی سنای آمریکا، می خواهد تا روشن شدن سناریویی که باعث ایجاد مشکلاتی در راکتورهای هسته ای ژاپن شده، ساخت تاسیسات هسته ای جدید در آمریکا متوقف شود. او یک روز پیش از وقوع انفجار دوم در تأسیسات هسته ای فوکوشیمای ژاپن در شبکه تلویزیونی سی بی اس همچنین گفت «من خود یکی از حامیان ساخت نیروگاه های هسته ای در آمریکا هستم و هنوز اعتقادی به توقف کامل ساخت این نیروگاه ها ندارم زیرا این نیروگاه ها به آمریکا تعلق دارد و پاکیزه است.»

چاک شومر سناتور با نفوذ دموکرات حامی تولید انرژی اتمی ضمن ابراز نگرانی از حادثه ژاپن خواستار افزایش ضریب ایمنی در این طرح ها شده است. اما میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوریخواه در سنای آمریکا روز یکشنبه در شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت «تصمیم گیری در عرصه سیاست داخلی نباید همین لحظه و بر اساس اتفاقی که در ژاپن رخ داده، اتخاذ شود. سناتور مک کانل اضافه می کند در حال حاضر ما باید بر کمک به مردم ژاپن متمرکز شویم. با این همه، ادوارد مارکی نماینده دموکرات ماساچوست و عضو ارشد کمیته منابع طبیعی مجلس نمایندگان روز شنبه هشدار داد که ایالات متحده نیز در برابر حادثه هسته ای مشابه ژاپن، آسیب پذیر است. این نماینده مجلس از دولت اوباما و کمیسیون تنظیم مقررات هسته ای خواسته است تا با توجه به فاجعه هسته ای ژاپن در برنامه های هسته ای آمریکا تغییرهای لازم را مد نظر داشته باشند. فرد آپتان، رییس کمیته انرژی و بازرگانی مجلس نمایندگان، قرار است روز چهارشنبه، در جلسه پرسش و پاسخی که با حضور رییس کمیسیون تنظیم مقررات نیروی هسته ای آمریکا برگزار می شود، خسارات وارده به نیروگاه های هسته ای ژاپن را ارزیابی کند. برخی کارشناسان با توجه به انفجار جدیدی که در تاسیسات هسته ای ژاپن رخ داده، تخمین می زنند که دفع بحران ناشی از این انفجارها و چگونگی کنترل اوضاع این تأسیسات، طولانی مدت باشد.

آمریکا در حال حاضر ۱۰۴ نیروگاه اتمی دارد که ساختمان آخرین آنها در سال ۱۹۷۴ آغاز شده است. تقاضا برای ساخت تاسیسات اتمی بیشتر وجود دارد و جان مک کین سناتور جمهوریخواه ایالت آریزونا نیز خواستار تاسیس ۱۰۰ نیروگاه اتمی ظرف ۲۰ سال آینده شده، اما هزینه سنگین ساخت این تاسیسات موجب انصراف سرمایه گذاران شده است.

XS
SM
MD
LG