لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۱

محکومیت جهانی حملات تروریستی در بروکسل


تصویر گرفته شده از تلویزیون که انتقال یک مجروح حملات متروی بروکسل را نشان می دهد.
تصویر گرفته شده از تلویزیون که انتقال یک مجروح حملات متروی بروکسل را نشان می دهد.

ساعاتی پس از انفجارهای پیاپی تروریستی در پایتخت بلژیک، مقامات بین المللی و کشورهای دیگر به این انفجارها واکنش نشان داده‌اند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا در تماسی با وزیر خارجه بلژیک با مردم و مقامات این کشور ابراز همدردی کرد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز در آغاز سخنرانی خود در کوبا گفت که با شهروندان بلژیک همدردی می کند. او گفت که دولت آمریکا از هیچ کمکی به بلژیک برای دستگیری تروریست ها و سپردن آنان به دست عدالت دریغ نمی کند.

اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا نیز اعلام کرد که ایالات متحده در مقابله با تروریسم در کنار بلژیک و دیگر متحدان اروپایی خود خواهد ایستاد.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که هنگام رخ دادن انفجارها در اردن بود، سه‌شنبه ۲۲ مارس را روزی غم‌انگیز برای اروپا توصیف کرد.

او گفت که اروپا و کشورهای بحران‌زده خاورمیانه با مشکلی یکسان مواجه هستند. خانم موگرینی اضافه کرد: "مشخص هست که ریشه دردی که ما از آن در منطقه خود رنج میبریم یکی است و ما هم نه تنها مانند شما قربانی می‌دهیم، بلکه مانند شما درصدد جلوگیری از افراطی شدن و خشونت هستیم."

وزیر خارجه اردن نیز این حملات را دردناک توصیف کرد و گفت که کشورش آنها را محکوم می‌کند.

از سوی دیگر، وزیر خارجه بریتانیا که راهی جلسه هفتگی دولت بود نیز گفت که بریتانیا با بلژیک در تماس است تا هر کمکی که از دستش بر می‌آید انجام دهد.

قرار است دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا نیز در جلسه‌ای نحوه واکنش به این رویداد را بررسی کند.

ترکیه اما واکنش متفاوتی داشت؛ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور از اینکه اتحادیه اروپا گذاشته بود هفته پیش گروه پ کاکا در مقابل محل اجلاس با او تشکیلات اعتراضی برپا کند، بسیار ناراضی بود.

او در واکنش به انفجارهای بروکسل گفت: "دلیلی وجود ندارد انفجاری که در آنکارا رخ داد، در بروکسل تکرار نشود...جایی که به حامیان آن گروه تروریستی امکان می‌دهند در قلب شهر یا هر جای دیگر اروپا خودنمایی کنند. "

اما نخست وزیر او، احمد داووداغلو، که در جلسه حزب خود صحبت می‌کرد، حمله‌ها را محکوم و با دولت بلژیک ابراز همدردی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران هم حادثه بروکسل را محکوم کرد.

حزب الله لبنان هم محکوم کرد

از سوی دیگر حزب الله لبنان، گروهی که خود از سوی بسیاری از کشورها متهم به مشی تروریستی است، حملات تروریستی در بروکسل را محکوم کرد و از دولت های منطقه ای و جهانی خواست به حمایت از گروه های تروریستی پایان دهند.

حزب الله روز سه شنبه سوم فروردین چند ساعت پس از انفجار ها در ایستگاه مترو و فرودگاه در بروکسل،در بیانیه ای گفت: "انفجار ها بخشی از خطر گروه های تروریستی تکفیری است که از ارتکاب هیچ شرارت و جنایتی در جهان رویگردان نیستند."

بیانیه حزب الله از کشور بخصوصی نام نبرد، اما از قدرت های منطقه ای و جهانی خواست از حمایت از گروه های افراطی دست بردارند.

در بیانیه حزب الله آمده است: "این جنایت ها، که به شهرهای جهان منتقل می شود، توسط تکفیری ها صورت می گیرد ، و نیروهای منطقه ای و بین المللی مسئولیت دارند حمایت عقیدتی، اخلاقی و مالی از آنها را متوقف کنند."

حزب الله می افزاید اروپا در همان آتشی که کشورهای منطقه ای در سوریه روشن کردند می سوزد، و بر همکاری بین المللی در جنگ با آنها تاکید می گذارد.

بیانیه حزب الله در حالیست که خود این گروه از سوی آمریکا و برخی از کشورهای غربی به دست داشتن در حملات تروریستی در گذشته متهم است. اتحادیه عرب نیز به تازگی حزب الله را یک گروه تروریستی دانسته است.

XS
SM
MD
LG