رئیس سازمان نظام پرستاری ایران گفته است زمینههای «جذب و ماندگاری» پرستاران در کشور فراهم نشده و از مهاجرت «روزانه ۵ تا ۶ پرستار ایرانی» خبر داده است.
محمد میرزابیگی در مورد مهاجرت پرستاران به خبرگزاری «ایلنا» گفته است که ماهانه بین «۱۰۰ تا ۱۵۰ پرستار» به خارج از کشور مهاجرت میکنند که این مسأله «برای کشور جای نگرانی دارد.»
رئیس سازمان نظام پرستاری ایران توضیح داده است که از «کشورهای اطراف» مانند قزاقستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و اربیل کردستان عراق تا «کشورهای اروپایی و آمریکایی» مقصد پرستاران ایرانی است.
همزمان با اوج گرفتن تقاضای مهاجرت میان تحصیلکردگان و شاغلان در حوزه پزشکی و شبکه درمان ایران، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی پنجم شهریورماه از اعلام نیاز به «پزشک و پرستار» بیشتری نسبت به میزان کنونی و شاغل در کشور خبر داده بود.
رئیس سازمان نظام پرستاری ایران مدعی شده است که «بسیاری از کشورهای جهان» از حضور پرستاران ایران به دلیل «دانش و توانایی» بالای آنها «استقبال» میکنند.
از سوی دیگر، بر پایه پژوهشی که توسط «رصدخانه مهاجرت ایران» زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران خردادماه انتشار یافت، «۷۳ درصد پزشکان و پرستاران» به دلیل «مشکلات کشور» و «وضعیت اقتصادی» ایران اعلام کرده بودند که «میل به مهاجرت» دارند.
منصور جعفرینمین، رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ایران سیام مردادماه گفته بود که از ارائه «آمار مهاجرت» پزشکان «معذوریم» اما در کل باید گفت آمار مهاجرت پزشکان «نگرانکننده و رو به افزایش» است و تعداد مهاجرت «پزشکان متخصص و فوق تخصص» از پزشکان عمومی «پیشی گرفته است.»
شدت گرفتن موج مهاجرت نخبگان و یا متخصصان در برخی حوزهها چنان چشمگیر شده که حتی در برخی نهادهای حاکمیتی نیز مورد توجه قرار گرفته تا آنجا که سیزدهم آبانماه ۱۴۰۰ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامهای به آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از «کاهش تعداد نیروهای کادر تخصصی درمان» همزمان با «افزایش درخواست مهاجرت پزشکان به خارج از کشور» ابراز نگرانی کرده بود.
هر چند که بیست و ششم آبانماه ۱۴۰۰ همزمان با انتشار گزارشهایی در مورد افزایش یافتن مهاجرت و «فرار مغزها» از ایران، رهبر جمهوری اسلامی از «روند مهاجرت نخبگان» انتقاد کرده بود و برخی افراد در دانشگاهها را «عناصری» دانسته بود که به گفته او، جوانان را نسبت به آینده «مایوس» و به «ترک کشور» تشویق میکنند.