لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۶

حامد اسماعیلیون از «شورای همبستگی» خارج شد؛ تمرکز من سرنگونی جمهوری اسلامی است


حامد اسماعیلیون، از چهره‌های شاخص اپوزیسیون
حامد اسماعیلیون، از چهره‌های شاخص اپوزیسیون

حامد اسماعیلیون، از چهره‌های شاخص اپوزیسیون در یک پست روی فیسبوک شخصی خود، اعلام کرد از «شورای همبستگی» خارج شده است.

آقای اسماعیلیون در این پست که «گزارش به مردم» نام آن را نوشته، ضمن گزارش درباره روند پیوستند او «هم چون میلیون‌ها ایرانی به انقلاب»، «از عمق جامعه‌ی ایران» برآمده و «مترقی‌ترین خواسته‌ها را در شعار زن، زندگی و آزادی دنبال می‌کند .»

او گفت که در ماههای اخیر در قالب نگارش مشهور مهسا کمک کرد و تلاش کرد «دیدگاه‌های متفاوت و رنگارنگ جامعه‌ی ایرانی در متن نهایی منشور بازتاب بایسته‌ی خود را داشته باشند.»

آقای اسماعیلیون با شرح اینکه مشکلات از ابتدا وجود داشت، نوشت که «متاسفانه کار در این زمینه در گروه همبستگی به خوبی پیش نرفت. گروه‌های فشار از بیرون از جمع با شیوه‌های غیردموکراتیک می‌کوشیدند مواضع خود را بر جمع تحمیل کنند.»

وی در بخشی از نامه خود نوشت: تحمیل نظر در دموکراسی نمی‌گنجد و توافق اعضای گروه، نه فقط عضوی از آن، از شرایط حرکت دموکراتیک است. ایده‌ی همبستگی ایده‌ای مترقی‌ست که باید شرایط آن را آماده کرد و از همه مهم‌تر این است که همه‌ی اعضای آن گروه یا نهاد، و نه فقط اکثریت قریب به اتفاق آن، اهمیت موضوع را درک کنند. رقابت گفتمان‌ها و برنامه و سیاست‌ها طبیعی است اما تلاش برای حذف و تحمیل و دیگر شیوه‌های غیردموکراتیک هیچ نسبتی با رفتار دموکراتیک ندارد.

وی افزود: «هم من و هم دوستانی دیگر در داخل و خارج از گروه همبستگی تلاش کردیم کار به اینجا نرسد. تا آخرین لحظه خوش‌بین بودیم اما بی‌فایده بود‌. در میانه‌ی انفعال و منازعات بی‌نتیجه، به آتش دعواهای بیهوده دمیده شد که در فضای آن خونِ آن‌ها که کشته شدند و رنج آن‌ها که درد می‌کشند به سایه می‌رود.»

در پایان این نامه، حامد اسماعیلیون ضمن اعلام جدایی خود از شورای همبستگی، نوشت: به این نتیجه رسیده‌ام که از شورای همبستگی برای سازماندهی و دموکراسی خارج شوم. تمرکز اصلی به نظر من همچنان باید بر سرنگون کردن جمهوری اسلامی و همراهی با مردم ایران و حمایت از آنان باشد و در این راه می‌کوشم.

هنوز سایر اعضای گروه همبستگی مشهور به گروه مهسا به کناره گیری آقای اسماعیلیون واکنش نشان نداده‌اند.

دو هفته پیش و قبل از سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل او اعلام کرده بود بین سایر اعضای شورای همبستگی برای پیوستن سایر کاندیداهای پیشنهادی خود اجتماع نیست و در نهایت گفته بود فعالیت خود را «به همکاری با یک گروه محدود نمی‌کند».

از زمان اعتراضات بارها درخواست برای ائتلاف چهره های سرشناس خارج از کشور شکل گرفت اما در نهایت ۲۱ بهمن، هشت چهره سرشناس مخالف جمهوری اسلامی در یک نشست در ۲۱ بهمن با عنوان «آینده جنبش دموکراسی ایران» در دانشگاه جرج تاون واشنگتن، پایتخت آمریکا شرکت کردند.

در این نشست، حامد سخنگوی وقت انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز پی‌اس۷۵۲، نازنین بنیادی فعال حقوق بشر و هنرپیشه، شاهزاده رضا پهلوی، شیرین عبادی حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، مسیح علی‌نژاد روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان، گلشیفته فراهانی هنرپیشه و فعال حقوق بشر، علی کریمی ملی‌پوش سابق فوتبال ایران و فعال حقوق بشر، و عبدالله مهتدی دبیرکل حزب کومله کردستان ایران به طور حضوری و یا ویدئویی و از قبل ضبط شده در این نشست پیام دادند.

یک ماه بعد، بدون حضور گلشیفته فراهانی و علی کریمی، سایرین یک منشور به نام «همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» و با نام اختصاری «مهسا» منتشر کردند.

در این منشور قرار شده بود که منطبق با ارزش‌های انسانی و دموکراتیک باشد تا اکثریت ایرانیان خود را در آن ببینند و به این ترتیب «این منشور بر اصولی حداقلی برای توافق استوار است».

در بخشی از این منشور آمده بود: «در این مسیر دست همه‌ آنانی را که برای ایجاد همدلی و برای پیروزی انقلاب "زن زندگى آزادی" کمک می‌کنند، به گرمی می‌فشاریم. ما ایرانیان با کمک هم جمهوری اسلامی را سرنگون می‌کنیم و ایرانی آزاد و دموکراتیک می‌سازیم.»

منشور «مهسا» همچنین خواهان انحلال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و گفته بود انزوای جهانی جمهوری اسلامی از اولین گام‌های لازم برای ایجاد تغییر بود.

XS
SM
MD
LG