لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۷

حماس خواستار آزادی مروان برغوثی به عنوان بخشی از هرگونه توافق با اسرائیل شد


مروان برغوثی، از رهبران «جنبش فتح» که در سال ۲۰۰٢ میلادی به دلیل دست‌داشتن در حملات مرگبار به شهروندان اسرائیلی به پنج‌بار حبس ابد محکوم شد.
مروان برغوثی، از رهبران «جنبش فتح» که در سال ۲۰۰٢ میلادی به دلیل دست‌داشتن در حملات مرگبار به شهروندان اسرائیلی به پنج‌بار حبس ابد محکوم شد.

گروه حماس روز جمعه سیزدهم بهمن، اعلام کرد که آزادی مروان برغوثی، از رهبران زندانی «جنبش فتح»، باید بخشی از هرگونه توافق با اسرائیل برای پایان‌دادن به درگیری‌ها در غزه باشد.

به گزارش آسوشیتدپرس، مروان برغوثی اگرچه بیش از دو دهه گذشته را در زندان‌های اسرائیل به سر برده است، اما همچنان نقشی مرکزی در میان گروه‌های فلسطینی ایفا می‌کند.

آسوشیتدپرس افزود که این اقدام گروه شبه‌نظامی حماس در راستای تلاش برای کسب پشتیبانی فلسطینیان و همچنین اذعان به وضعیت مروان برغوثی به عنوان یک شخصیت متحدکننده میان گروه‌های فلسطینی است.

قدوره فارس، وزیر امور زندانیان تشکیلات خودگردان فلسطینی، در این باره به آسوشیتدپرس گفت حماس با این اقدام خود تلاش می‌کند به فلسطینیان نشان دهد که «جنبشی بسته» نیست.

اسامه حمدان، از رهبران حماس، روز جمعه علاوه بر مروان برغوثی، خواستار آزادی احمد سعدات نیز شد که از رهبران یک سازمان چپ‌گرای فلسطینی است که در سال ۲۰۰١ میلادی وزیر گردش‌گری وقت اسرائیل را ترور کرد.

فلسطینیان، مروان برغوثی ۶۴ ساله را که هم‌حزبی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی است، به عنوان جانشین طبیعی او می دانند که ۸۸ سال دارد. به نوشته آسوشیتدپرس، همچنین برای برخی از آنان، مروان برغوثی مانند نلسون ماندلا است.

اما اسرائیلی‌ها مروان برغوثی را یک تروریست بزرگ قلمداد می‌کنند و متقاعدکردن اسرائیل به آزادی وی بسیار دشوار به نظر می‌رسد.

او که از رهبران اعتراضات ضداسرائیلی فلسطینیان موسوم به «انتفاضه» است، به دلیل دست‌داشتن در حملات مرگ‌بار به شهروندان اسرائیل به پنج‌بار حبس ابد محکوم شده است.

مروان برغوثی در سال ۲۰۰٢ میلادی به اتهام چند فقره قتل دستگیر شد اما با رد مشروعیت دادگاه، از ارائه دفاعیه در جلسه دادرسی خودداری کرد.

او طی سالیان حبس، چندین بار رهبری اعتصاب غذای زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیلی را بر عهده داشته است.

اسرائیل در سال ۲۰١١ و در جریان آزادی یک هزارزندانی فلسطینی در مقابل آزادی یک اسیر اسرائیلی در غزه، درخواست‌ها برای آزادی برغوثی را رد کرده بود. یکی از زندانیان فلسطینی آزادشده در آن هنگام، یحیی سنوار بود که از او به عنوان یکی از طراحان اصلی حمله تروریستی حماس بقه اسرائیل در روز ۱۵ مهر سال جاری یاد می‌شود.

۱۲۰۰ تن در پی این حمله تروریستی کشته شدند که اکثر آنها غیر نظامی بودند. همچنین بیش از ۲۴۰ تن به گروگان گرفته شدند. پس از آن، ارتش اسرائیل حمله هوایی، دریایی، و زمینی خود با هدف نابودی حماس را آغاز کرد.

اسرائیل به دنبال آزادی حدود ۱۱۶ گروگان زنده‌ای است که هنوز در اسارت حماس به سر می‌برند. در مقابل، حماس در پی پایان عملیات نظامی اسرائیل با هدف نابودی این گروه و همچنین آزادی هزاران زندانی فلسطینی از زندان‌های اسرائیل است.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG