شماری از کارگران نیشکر هفتتپه در استان خوزستان روز چهارشنبه ۲۵ مرداد، در بیانیهای ضمن انتقاد از سیاستهای دولت، با دولت ابراهیم رئیسی و وزارت صنعت، معدن و تجارت «اتمام حجت» کردند و گفتند که «این بار با آنها طرف حساب هستند.»
در این بیانیه با اعلام اینکه «کارگران هفت تپه ۵ سال جنگیدند تا گوشهای ناشنوا در سه قوه باز شد و خلع ید از بخش خصوصی صورت گرفت» آمده است: «موضوع کلیدی برای ما در آن مرحله، بقای هفتتپه بود که در حال نابودی کامل بود و طرح اخراج چند هزار کارگر و طرح تغییر کاربری داشتند و با رشوه کل مقامات استان را علیه ما بسیج کرده بودند.»
امید اسدبیگی و شریک او؛ مهرداد رستمی چگینی، در زمستان سال ۹۴ شرکت نیشکر هفتتپه با مساحت ۲۴ هزار هکتار را تنها با یک «پیشپرداخت شش میلیارد تومانی» خریداری کردند.
این شرکت پس از خصوصیسازی با مشکلات بسیار، مانند تاخیر طولانی در پرداخت دستمزدها و مزایا مواجه شد که اعتراض کارگران آن را به دنبال داشت.
در این ارتباط، شماری از فعالان کارگری این شرکت، مانند اسماعیل بخشی، دو مطالبه را پیشنهاد کردند؛ «واگذاری دوباره شرکت به دولت و یا مدیریت شورایی این واحد کشاورزی و صنعتی.»
این دو مطالبه از سوی دولت حسن روحانی پذیرفته نشد و برخوردهای امنیتی و قضایی شدیدی با کارگران و فعالان کارگری آنها انجام شد.
در این حال، در پی ادامه اعتراضهای کارگری همراه با افشای سوء استفاده یک و نیم میلیارد دلاری مالک خصوصی شرکت، دستگاههای دولتی و قضایی مالکیت خصوصی این واحد کشاورزی و صنعتی را لغو کردند. پس از آن، این شرکت زیر مجموعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به مدیریت عبدعلی ناصری شد.
به گزارش کانال مستقل کارگران هفتتپه، امضاکنندگان بیانیه اشاره کردند که «آن مرحله با همت و اتحاد کارگران تمام شد» و افزودند: قرار براین بود که هفتتپه به هفت طرح واگذار شود و این هم جزو توافقات مسئولین دولتی با نمایندگان ما بود. اما به صورت مدیریت پیمانی واگذار شد و این مرحله نهایی هنوز صورت نگرفته است.»
در این ارتباط، بیانیه از ادامه آنچه «فساد، پارتیبازی و کارهای پشتپرده» نامیده شده، انتقاد کرده است.
کارگران امضاکننده بیانیه ضمن اشاره به این موضوع که «دولت توافق کرد {شرکت را} واگذار کند اما وزارتخانه زیر دستش مشغول کار دیگری است، در مورد مطالبات خود نوشتند: «برگشت به بخش خصوصی تحت هر بهانهای، یعنی برگشت ما به خیابان و روز از نو - روزی از نو» خواهد بود.
در بیانیه با اعلام اینکه «مدیران هفت طرح از این وضعیت معلق سوءاستفاده میکنند» آمده است: «انتصاب مدیران بیخاصیت و غیر مسئول و باندبازی را تحمل نمیکنیم و دو بار از یک سوراخ گزیده نخواهیم شد.»
کارگران نیشکر هفتتپه خطاب به دولت ابراهیم رئیسی و وزارت صنعت، معدن و تجارت گفتند که «مشکل کلیدی امروز، نه هفت طرح است و نه کارگران هفت تپه، بلکه دولت است که معلوم نیست چه خوابی برای هفتتپه دیده است.»
بیانیه تاکید کرده است که دولت به عنوان مشکل اصلی هفتتپه، موظف است که به توافق و وعدهاش عمل کند.
بازگشت به کار اسماعیل بخشی، نماینده اخراجی کارگران نیشکر هفتتپه، از دیگر مفاد بیانیه منتشر شده در کانال مستقل کارگران هفتتپه است.
کارگران «بر نظارت کارگران بر امور شرکت برای توسعه کار و تولید» تاکید و اضافه کردند که قبول نمیکنند که «تعدادی مفتخور، فاسد، تنبل و کاسهلیس مدیران نالایق با سرنوشت ۵۰۰۰ کارگر بازی کنند.»
آنها خطاب به دولت نوشتند: «شما دارید بحران درست میکنید. ما هم داریم روشن به شما هشدار میدهیم.»