لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۱

ادعای شرکت نیشکر هفت‌تپه در مورد خودسوزی یک کارگر فصلی: شبکه‌های معاند جریان‌سازی کردند


امدادگران در حال انتقال کارگری که در هفت تپه اقدام به خودسوزی کرده بود
امدادگران در حال انتقال کارگری که در هفت تپه اقدام به خودسوزی کرده بود

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه روز دوشنبه ۲۳ مهر و پس از گذشت ۴ روز از خودسوزی فالح سعدی، کارگر فصلی این شرکت در اعتراض به تغییر نیافتن قرارداد کارش، ضمن رد آنچه گمانه زنی‌ها درباره این حادثه نامید، مدعی شد که «شبکه‌های معاند با گمانه زنی و نشر محتوای غیرواقع»، «برای منحرف کردن اذهان و جریان‌سازی ناجوانمردانه نامید، از هیچ کوششی دریغ نکردند.»

به گزارش وب سایت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، بیانیه روابط عمومی این واحد کشاورزی - صنعتی پس از گذشت ۴ روز از خودسوزی فالح سعدی و ۲ روز پس از جان باختن او که واکنش هایی انتقادی را به دنبال داشت، منتشر شده است.

خبر خودسوزی این کارگر در ابتدا از سوی رسانه های محلی و کانال های کارگران هفت‌تپه منتشر شد و حتی خبرگزاری های حکومتی مانند ایلنا و ایرنا هم تاکید کردند که فالح سعدی در پی اختلاف با مدیریت اقدام به خودسوزی کرد. همچنین محمد کعب عمیر، نماینده مجلس از شوش، به محل بستری شدن او در بیمارستان طالقانی اهواز رفت.

تصویری از فالح سعدی که روز ۱۹ مهر در شرکت نیشکر هفت تپه خودسوزی کرد
تصویری از فالح سعدی که روز ۱۹ مهر در شرکت نیشکر هفت تپه خودسوزی کرد

روابط عمومی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه همچنین مدعی شد که علت، چگونگی و ماهیت درگذشت فالح سعدی «هنوز به صورت دقیق مشخص نشده و توسط کارشناسان مربوطه در دست بررسی است» و بنابراین به ادعای این اداره، «تا پایان این فرآیند و ارائه گزارش دقیق و رسمی مراجع ذی صلاح، نمی‌توان اظهار نظر قطعی درباره علت و چگونگی وقوع حادثه داد.»

به ادعای این شرکت، «اعلام هرگونه نظر را تا قبل از زمان اعلام مراجع مربوطه، فاقد موضوعیت» است.

به رغم طرح چنین موضوعی، شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه بلافاصله برخلاف موضع گیری اش، آنچه «شایعه پایان قرارداد یا تعلیق از کار و یا برخورد انضباطی» در مورد فالح سعدی نامید را تکذیب کرد.

یکی از کارگران نیشکر هفت تپه با رد محتویات بیانیه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به صدای آمریکا گفت: طبق معمول چیزی را گردن نمی گیرند. فقط مانده بود که بگویند کارگر از زیادی خوشبخت بودن خودسوزی کرد.

در این ارتباط، یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه با رد محتویات بیانیه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه به صدای آمریکا گفت: «طبق معمول چیزی را گردن نمی گیرند. فقط مانده بود که بگویند کارگر از زیادی خوشبخت بودن خودسوزی کرد.»

در همین حال، خبرگزاری حکومتی ایرنا نوشت: فالح سعدی، کارگر نی‌بر فصلی واحد کشاورزی مجتمع کشت‌وصنعت هفت‌تپه که روز ۱۹ مهر به دلیل اختلاف با کارفرمای واحد خود، اقدام به خودسوزی کرد، حوالی ظهر روز ۲۱ مهر در بیمارستان طالقانی اهواز جان باخت.

پیش از این هم خبرگزاری ایلنا در روز ۲۱ مهر به نقل از یکی از همکاران فالح سعدی نوشته بود که او با ۴ فرزند «با مشکلات معیشتی ناشی از فصلی بودن شغل خود دست و پنجه نرم می‌کرد و در زمان خودسوزی، مشکلاتی با مسئول واحد خود در بخش کشاورزی مجتمع کشت‌وصنعت هفت‌تپه داشته است.»

این کارگر درباره جزئیات این حادثه گفت: «از قرار معلوم آقای فالح سعدی در روز حادثه از سوی مسئول واحد برای ۱۰ روز تعلیق از کار شده بود. او زمانی که دلیل این اقدام را جویا می‌شود، از پاسخ او قانع‌ نمی‌شود و در نتیجه یک نزاع لفظی، با کشیدن بنزین از موتورسیکلت و ریخت آن روی بدن خود، اقدام به خودسوزی می‌کند.»

وی افزود: «چنانچه این کارگر در انجام تکالیف و وظایف محوله، قصور کرده باشد باید به کمیته انظباتی کارگاه معرفی می‌شد اما اقدام به تعلیق از کار اقدامی خودسرانه بود.»

همچنین کانال مستقل کارگران هفت‌تپه نوشت: این کارگر «در اعتراض به تمدید نشدن قرارداد و فشارهای ناشی از بیکار شدن» خودسوزی کرده بود.

کانال مستقل کارگران هفت‌تپه مسئولیت همچنین «قوانین ظالمانه دولت، قانون کار و اجرای چندین‌گانه قانون استخدامی و ناامنی شغلی» و مدیریت این شرکت را از مقصران جان باختن این کارگر دانسته و نوشته است که «جان و زندگی کارگر برای‌شان اهمیتی ندارد.»

این کانال تلگرامی پیشتر نوشته بود که اقدام به خودسوزی ناشی از «ناامنی شغلی و استفاده از کارگران به طور قراردادی»‌ است که بر اساس آن، «هیچ نوع تضمین برای کارگر وجود ندارد که فردا چه به سر او و خانواده‌اش خواهد آمد.»

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه هم در بیانیه ای تاکید کرد که «نبود امنیت شغلی، دست و پنجه نرم کردن با فقر و نداری، گرفتار شدن در تورم روز افزون و ناامید بودن به آینده بهتر، در این اقدام به خودسوزی از عوامل اصلی» بودند و خواستار «پیگیری مسببین این جنایت» شد.

در همین حال، خبرگزاری ایلنا به نقل از فریدون نیکوفرد که سال‌ها سابقه کار در نیشکر هفته‌تپه و عضویت در هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه را دارد، نوشت: «کارگران نیشکر هفت‌تپه، چه شرکتی و چه فصلی، مشکلاتی دارند که حل نشده است؛ این مشکلات باعث شد، کارگر فصلی خودسوزی کند و متاسفانه جان خود را از دست داد؛ ما شهروندان شوش و کارگران سابق شرکت نیشکر هفت‌تپه، خواستار پیگیری پرونده خودسوزی این کارگر هستیم.»

آقای نیکوفرد با تاکید بر این موضوع که در منطقه شوش و هفت‌تپه مشکلات کارگری بسیار است؛ از وضعیت بد کارگران فصلی این مجموعه و مشکلات معیشتی آن‌ها انتقاد کرد و گفت: مسئولان باید ماجرا را پیگیری کنند؛ کارگران فصلی مشکلات بسیار دارند که هنوز حل نشده است.

XS
SM
MD
LG