پخش تصاویر بازداشت خشونت آمیز دو زن توسط گشتارشاد، در روز یکشنبه ۲۷ خرداد در شبکههای اجتماعی، سرکوب زنان به بهانه حجاب اجباری را با طفره رفتن کاندیداهای حکومت از پذیرش مسئولیت و سوابق خود در حمایت از گشتارشاد و حجاببانها، به موضوع روز کاربران شبکههای اجتماعی تبدیل کرده است.
یک ویدئو، دختر سبزپوشی را نشان میدهد که با خشونت ماموران به داخل ون گشتارشاد کشیده میشود و گفته میشود محل آن خیابان کریم خان زند تهران است. تصاویر این زدوخوردها بهسرعت در بین کاربران شبکه ایکس دستبه دست شده و خشم آنان را در اعتراض به «نمایش انتخاباتی» برانگیخت.
یک کاربر با به اشتراک گذاشتن این ویدئو مینویسد قابل توجه آنهایی که «با وعده حذف گشت ارشاد» میخواهند در «سیرک رژیم» شرکت کنند. او هشدار میدهد که تنها دستاورد شرکت در انتخابات «مشروعیت بخشیدن به رژیم دیکتاتوری» است.
یک کاربر دیگر با اشاره به سخنان زاکانی، جلیلی و پزشکیان درباره انواع طفره رفتن از رابطههایی که در دورههای مختلف با گشت ارشاد داشتهاند، مینویسد: «در همین حال یکی از این … گفته حجاببان نداریم، یکیشون میگه شما عمق راهبردی رو نمیفهمین، یکی هم قراره بره با اینا حرف بزنه بگه نکنین لطفا اگه میشه. بیچاره زنان ایران.»
موضوع گشت ارشاد یک از محورهای اصلی بحث این سه کاندیدای حکومت برای تصدی پست ریاست جمهوری، برای جذب آرا است، بهحدی که دستمایه افشاگری نیروهای داخل حکومت از یکدیگر شده است.
محمد فاضلی، جامعهشناس نزدیک به جناح اصلاحطلب حکومتی با کنایه به زاکانی در طفره رفتن از دفاع او درباره لزوم حضور حجاببانان در متروها، در روزنامه هممهین میپرسد: «اگر اکثریت مردم ایران طرفدار گشت ارشاد، حجاب اجباری و طرح نور هستند - آن گونه که طرفداران سیاستهای گشت ارشاد و حجاب اجباری ادعا میکنند - پس نامزدهای اصولگرا چرا برای افزایش رأی خود آشکارا از گشت ارشاد دفاع نمیکنند و آنرا گردن نمیگیرند؟ خود میدانند ادعای بیخود دارند.»
این در حالی است که پایگاه اینترنتی مشرق نیوز نزدیک به اصولگرایان، علیه مسعود پزشکیان و همراهیاش با علی مطهری در طرح سوال از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت، درباره گشت ارشاد افشاگری کرده و مینویسد: «به عنوان مثال مسعود پزشکیان در سال ۹۰ طرح سئوال از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت را امضا کرده که چرا طرح عفاف و حجاب اجرا نشده است، این نماینده وقت مجلس بعدها عنوان کرد که حجاب قانون است و باید اجرا شود.»
روز گذشته همزمان با حضور نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان در نشستی دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در بیانیهای خطاب به مسعود پزشکیان، گفت که «ما از فریب رنگارنگ هرروزه شما بیزاریم.»
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شریف ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ هنگام حضور تبلیغاتی مسعود پزشکیان در جمع دانشجویان با مخاطب قرار دادن این کاندیدای مورد تایید حکومت گفت: «شما خود را پزشکی دیدهاید که برای تنفس مصنوعی بالای سر جسم بیجان دموکراسی آمده؛ حال آن که راه این جسم نه به اتاق درمان، بلکه به گورستان است.»
علی کریمی اضافه کرد: «شما کاندیدای انتخاباتی هستید که حتی صلاحیت مقربین حلقه اصلی حاکمیت هم در آن احراز نشده است. این صلاحیت که از روی مصلحت است، چه ارزشی دارد؛ جز آن که نمایشی باشد برای جذب مشارکت مردم.؟»
او گفت «ما دیدیم که چگونه پیش چشمان ما در دانشگاه شریف هنگامی که امنیت و آرامش دانشگاه زیر پای نهادهای امنیتی بود، از آنها حمایت کرده و لحظاتی بعد خود را طرفدار جنبش مردم نشان دادید» و در ادامه پرسید: «اکنون چه چیزی تغییر کرده، جز آن که تاریخ مصرف اصلاحطلبان برای مردم گذشتهاست.»