یونان تهدید کرد اگر شرایط وام اضطراری این کشور تغییر نکند، برای دریافت کمک های مالی و بازسازی اقتصاد شکننده خود به روسیه، و احتمالاً به چین و آمریکا متوسل خواهد شد.
تهدید یونان بسیاری از رهبران اتحادیه اروپا را به خشم آورده است.
حوزه یورو در اتحادیه اروپا با دو بحران روبرو است: یکی تجاوز روسیه در شرق اوکراین، و دوم احتمال قصور آتن از پرداخت اقساط وام اضطراری به وام دهندگان بین المللی، و خروج این کشور از حوزه یورو.
لوآنیس کوکوریس، استاد دانشگاه در لندن می گوید که یونان و روسیه با یکدیگر روابطی نزدیک و تاریخی، به ویژه در زمینه مذهبی دارند و هر دو کشور در نبردهای متعددی همراه یکدیگر جنگیده اند.
الکسیس چیپراس، نخست وزیر جدید و چپ گرای یونان اوائل ماه جاری میلادی مخالفت خود را با اعمال تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو آشکارا ابراز کرد.
تحلیل گران پیروزی چیپراس در انتخابات را بیشتر به خاطر وعده های وی در مخالفت با برنامه صرفه جویی اقتصادی، و از سر گرفتن مذاکرات با وام دهندگان بین المللی و تجدید نظر در شرایط وام اضطراری به این کشور عنوان کرده اند.
چنانچه مذاکرات با وام دهندگان بین المللی، یعنی با صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی و اتحادیه اروپا به نتیجه نرسد، پانوس کامه نوس، وزیر دفاع یونان، تهدید کرده است آتن ممکن است از روسیه، چین و آمریکا درخواست کمک های مالی کند، که با ایجاد شکاف در اتحادیه اروپا و پیمان ناتو می تواند خطر عمده ای بشمار رود.
سیمون تیل فورد، از مرکز اصلاحات برای اروپا، هشدار وزیر دفاع یونان را یک تهدید توخالی خوانده و می گوید که روسیه خود با بحران اقتصادی بزرگی روبرو است و توان مالی برای کمک به یونان را ندارد.
او می افزاید اگرچه واشنگتن از موضع مخالفت دولت جدید با برنامه صرفه جویی حمایت کرده است، ولی حاضر نیست به یونان کمک مالی کند.
کوکوریس، استاد دانشگاه در لندن می گوید: «یونان می تواند از چین کمک مالی بگیرد.
چین برای اداره دو بندر در یونان در مناقصه شرکت کرده است. اما فعلاً این مناقصه از سوی دولت جدید متوقف شده است. از این رو پکن احتمالاً می تواند علاقمند به کمک مالی به یونان باشد. ولی با توجه به بدهی ۲۰۰ میلیارد یورویی یونان، تصور نمی کنم دست به چنین اقدامی بزند.»
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفته است که در مورد تجدید نظر در شرایط وام اضطراری امکان مصالحه با یونان وجود دارد.