لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۵

آکادمی «جوایز گرمی»: آثار موسیقی تولیدشده با هوش مصنوعی هم می‌توانند برنده شوند


جایزه گرمی
جایزه گرمی

به دنبال ایجاد تغییراتی در قوانین آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط که چگونگی اهدای جوایز گرمی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مدیر عامل آکادمی در این باره توضیحاتی داد.

به گزارش آسوشیتدپرس، آکادمی ماه گذشته با هدف محدود کردن دامنه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت موسیقی، اعلام کرد که جوایز گرمی فقط به آثاری اهدا می‌شود که توسط انسان آفریده شده باشد. اما آکادمی در عین حال تأکید کرد که برخی آثار ایجاد شده با کمک هوش مصنوعی، ممکن است در بخش‌های خاصی واحد شرایط دریافت گرمی باشند

این قوانین جدید باعث ارائه برداشت‌های متفاوتی شد و پرسش‌های زیادی را به ویژه در میان اهالی موسیقی دنبال داشت.

به گفته هاروی میسون جونیور، مدیر عامل و رئیس آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط، «همان طور که صنعت موسیقی با این فناوری جدید کنار می‌آید، جایزه گرمی نیز با آن کنار خواهد آمد.»

او در ادامه افزود: «هوش مصنوعی یا موسیقی حاوی عناصر ایجاد شده توسط هوش مصنوعی کاملاً واجد شرایط ورود و بررسی برای نامزدی گرمی است، به این صورت نیست که این آثار نامزد گرمی نشوند یا جایزه نگیرند.»

هاروی میسون جونیور
هاروی میسون جونیور

هاروی میسون جونیور گفت: «برای مثال، اگر یک برنامه هوش مصنوعی یا مدل‌سازی صدا، آواز اصلی یک آهنگ را اجرا کند، این آهنگ واجد شرایط دریافت گرمی در بخش ترانه‌نویسی خواهد بود، نه در بخش اجرا، زیرا آن چه اجرا می‌شود ساخته انسان نیست.»

او در ادامه افزود: «برعکس، اگر یک آهنگ توسط انسان در استودیو خوانده شود و انسان‌ها تمام اجراها را انجام دهند، اما هوش مصنوعی ترانه یا آهنگ را نوشته باشد، این اثر در بخش ترانه‌نویسی یا آهنگ‌سازی واجد شرایط نامزدی گرمی نیست.»

به گفته مدیر عامل آکادمی «تا زمانی که انسان به میزانی بیش از حداقل، که برای ما معنای مشخصی دارد، در تولید اثری مشارکت می‌کند، همیشه می‌تواند نامزد گرمی شود و این جایزه را دریافت کند.»

او در ادامه تأکید کرد: «ما نمی‌خواهیم که فناوری جایگزین خلاقیت انسان شود. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که فناوری خلاقیت انسان را بهبود می‌بخشد، زینت می‌دهد، و به آن می‌افزاید.»

هاروی میسون جونیور
هاروی میسون جونیور

آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط برای به‌روزرسانی قوانین خود در رابطه با هوش مصنوعی، تحقیقات گسترده‌ای را انجام داد و جلسات زیادی را با کارشناسان حوزه فناوری برگزار کرد.

یکی از موارد مهم، کپی‌رایت یا حق مالکیت معنوی در آثار ساخته شده توسط هوش مصنوعی است. آکادمی در این زمینه نیز در حال رایزنی با قانون‌گذاران برای تصویب قوانین ایالتی و فدرالی است که با توجه به افزایش استفاده از هوش مصنوعی در صنعت موسیقی کاملا ضروری است.

مراسم اهدای جوایز گرمی، یکشنبه چهارم فوریه در لس‌آنجلس برگزار می‌شود و ممکن است تعدادی از آثاری که در بخش‌هایی توسط هوش مصنوعی ساخته شدخ باشند، نامزد جایزه گرمی شوند.

یکی از آثاری که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده، آهنگ جدیدی از گروه «بیتل‌ها» است که به زودی منتشر خواهد شد.

پل مک‌کارتنی که یکی از اعضای اصلی گروه «بیتل‌ها» بود، اخیرا اعلام کرد که آنها با استفاده از هوش مصنوعی، صدای جان لنون را از یک‌ نسخه قدیمی منتشرنشده استخراج کردند. این موضوع موجب نگرانی طرفداران بیتل‌ها باشد که نمی‌خواستند شنونده صدای غیر واقعی جان لنون باشند.

رینگو استار
رینگو استار

اما رینگو استار، از دیگر اعضای اصلی گروه، در گفت‌وگویی با پادکست هفتگی «رولینگ استون» که بزودی پخش خواهد شد، گفت که بیتل‌ها «هرگز» آواز جان لنون را جعل نمی‌کنند.

او بدون اشاره به عنوان آهنگ گفت که این اثر یک نسخه آزمایشی قدیمی از جان لنون است که بخش آوازی آن با استفاده از هوش مصنوعی استخراج شده است.

به گفته رینگو استار، او، پال مک‌کارتنی، و جورج هریسون پیش از مرگش، روی این آهنگ کار کرده بودند و با افزودن صدای جان لنون، سرانجام آهنگ تکمیل شد. رینگو استار یادآور شد که این آخرین آهنگ بیتل‌ها است که در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.

به عقیده کارشناسان، این آهنگ احتمالا با استفاده از فرآیندی به نام «جداسازی منبع» تولید شده است. به گفته این کارشناسان، تفکیک منابع با یادگیری ماشینی بسیار ساده است، و به کاربران امکان می‌دهد که یک صدا را از یک آهنگ استخراج و جدا کنند، و با سازهای جدیدی همراه کنند.

بیتل‌ها
بیتل‌ها

جداسازی منبع با فناوری «دیپ‌فیک»، یا تولید صدای ساختگی ولی غیرواقعی، متفاوت است. دیپ‌فیک، یک خط آوازی کاملا جدید است که از یک مدل یادگیری آموزش دیده بر روی خطوط صوتی قدیمی ایجاد شده است.



این مطلب با استفاده از گزارش‌های آسوشیتدپرس و رولینگ استون تنظیم شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG