لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۶

در حالی که مهاجرت پرستاران ادامه دارد، سیاست‌های دولت به تشدید «تفرقه» می‌انجامد 


پرستاران اجرای قانون «تعرفه‌گذاری» را «سلیقه‌ای» و «تفرقه» آمیز می‌دانند.
پرستاران اجرای قانون «تعرفه‌گذاری» را «سلیقه‌ای» و «تفرقه» آمیز می‌دانند.

پرستاران از سال ۸۶ که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تصویب شد امیدوار به جبران بخشی از فاصله‌ دستمزدی با پزشکان شدند اما دبیرکل خانه پرستار از اجرایی نشدن این قانون در سال‌های گذشته خبر می‌دهد.

خبرگزاری «ایلنا» اما گزارش داده است که این قانون پس از سال‌ها در سال جاری اجرایی شد ولی میزان معوقاتی که در این راستا واریز شده منجر به اعتراض پرستاران شده است.

محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار هم در این زمینه گلایه دارد و می‌گوید که «قانون تعرفه‌گذاری» برای کاهش فاصله‌ نجومی شکل گرفته بین حقوق پزشکان و پرستاران بود اما به هیچ وجه این اتفاق نمی‌افتد.

به گفته شریفی مقدم اعتراض با «اجرای سلیقه‌ای» تعرفه‌گذاری باعث ایجاد تفرقه شده‌اند به نظر می‌رسد «ایجادِ این تفرقه هم به نوعی برنامه ریزی شده باشد.»

او همچنین از برخورد با پرستاران معترض نیز گلایه کرد و تاکید کرده است که در تجمعی که در اهواز انجام شد یکی از پرستاران مدتی «مورد برخورد تهدیدآمیز» قرار گرفت.

فشارهای معیشتی و فشار کار بخاطر کمبود پرستار نکاتی است که در لابه‌لای گفتگوی ایلنا با دبیرکل خانه پرستار به آنها اشاره شده است؛ مواردی که این‌روزها خبرهای بسیاری پیرامون آنها منتشر می‌شود.

هشدار پیرامون عواقب این فشارها از مدت‌ها پیش به گوش می‌رسد بطوریکه در ۱۸ بهمن سال ۱۴۰۱ شریفی‌مقدم در گفت و گو با وب‌سایت خبرآنلاین از مهاجرت ماهانه ۲۰۰ پرستار بخاطر فشاری‌های معیشتی و تبعیض‌ها خبر داده بود و البته اعلام آمار در این بخش را منجر به سنگ‌اندازی دستگاه‌های مختلف در مسیر مهاجرت افراد عنوان کرده بود.

رصدخانه مهاجرت ایران نیز با تمرکز بر روی این موضوع در تابستان سال ۱۴۰۱ پس از یک مطالعه تحقیقی از تمایل اکثریت پرسش‌شوندگان در بین کادر درمان برای مهاجرت خبر داد و دلایل اصلی این تمایل را نیز «بی‌ثباتی اقتصادی و اجتماعی در ایران، وجود فساد نهادینه شده در کشور و شیوه حکمرانی» دانست.

تبعات مهاجرت پرستاران و آثاری که بر سلامت عمومی می‌گذارد یکی از موضوعاتی است نگرانی بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی را در پی داشته است که منجر به ورود غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه به این ماجرا شد. رئیس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در هشتم مهرماه سال ۱۴۰۱ در خصوص مهاجرت پرستاران گفت: «باید با سلسله اقدامات و راهکارها در راستای حمایت از پرستاران، جلوی این قضیه گرفته شود.»

بایدها و نبایدهای محسنی‌اژه‌ای هم گویا مانعی برای مهاجرت گسترده پرستاران نبوده و یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری یک نماینده مجلس از صدور گواهی فنی برای ۳ هزار پزشک و پرستار با هدف مهاجرت در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گفته محمد پاکمهر، کشورهای حوزه خلیج فارس و آلمان عمده متقاضیان متخصص ایرانی را جذب بخش بهداشت و درمان خود می‌کنند.

XS
SM
MD
LG