لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۰

هشدار دانشمندان در مورد روند گرمایش زمین


اجلاس «نشست بین دولتی تغییرات اقلیمی» سازمان ملل متحد در شرایطی در تاسمانی برگزار می شود که دانشمندان و پژوهشگران علوم اقلیمی مصرانه از استرالیا خواسته اند تا خود را برای افزایش سطوح آب اقیانوس آماده کند. آن ها معتقدند که روند خطرناک تغییرات شدید آب و هوایی ساختارهای زیربنایی املاک تجاری و خانه های مسکونی منطقه را در معرض خطر قرار خواهد داد. ارزش املاک منطقه ٣٠٠ میلیارد دلار ارزیابی شده است.

«نشست بین دولتی تغییرات اقلیمی» سازمان ملل متحد که در هوبارت برگزار می شود، جدیدترین دور گفتگوها در زمینه گرمایش زمین و تغییرات جوی پیش از انتشار پنجمین گزارش مهم این سازمان در ماه سپتامبر محسوب می شود. بیش از ٢٥٠ دانشمند و پژوهشگر در نگارش و تهیه گزارش ماه سپتامبر کمک می کنند. این دانشمندان وعده داده اند تا هنگام انتشار یافته های این گزارش نتایجی را ارائه دهند که «از نظر عملی قابل دفاع هستند».

اعضای شرکت کننده در «نشست بین دولتی تغییرات اقلیمی» تاکید می ورزند که شیوه هایی که برای مقابله با روند گرمایش زمین مطرح می کنند، قابل اعتماد و جدی هستند. این نهاد که آژانس اصلی سازمان ملل متحد در زمینه پژوهش های آب و هوایی است، اعلام کرد که در مورد روند گرمایش زمین «تردیدی» وجود ندارد و این نهاد بین المللی با اتکای به مستندات علمی از ادعای خود دفاع می کند.

روند گرمایش زمین

«نشست بین دولتی تغییرات اقلیمی» در حالی برگزار می شود که استرالیا با موج گرمای بی سابقه ای روبرو شده که عامل وقوع آتش سوزی های گسترده در سراسر جنوب شرق این کشور بوده است.

راجندرا پاچائوری، رئیس «نشست بین دولتی تغییرات اقلیمی» تردیدی ندارد که گرمای بسیار شدید بخشی از روند گرم شدن دمای زمین است. وی امیدوار است جامعه بین الملل برای رسیدگی به مسئله تغییرات اقلیمی توجه ویژه نشان دهد، همانگونه که در گذشته نیز به هدف مقابله با کاهش ضخامت لایه اُزن تلاش های بین المللی صورت گرفت.

پاجوری می گوید «تردیدی نیست که من نگران این روند هستم، اما در ضمن معتقدم که انسان موجود خردمند و متفکری است که من فکر می کنم در نهایت در مورد این مسئله کاری خواهد کرد. منظور من این است که جامعه جهانی به پروتکل مونترال در مورد کاهش ضخامت لایه اُزن عمل کرد و این اقدام خیلی سریع اتخاذ شد».

او می افزاید «با وجودی که احتمال دارد در این مورد (گرمایش زمین) زمان بیشتری ببرد، اما امید این است که ما شاهد اقدام عملی جمعی و جهانی خواهیم بود».

افزایش سطوح آب اقیانوس

کمیسیون دولتی تغییرات اقلیمی استرالیا نیز هشدار داده است که روند گرمایش زمین سبب می شود که موج گرمای سوزان و بسیار شدید در این کشور که بسیار خطرناک است، چندین بار دیگر تکرار شود.

در ضمن نگرانی هایی در مورد افزایش سطوح آب اقیانوس ها وجود دارد که سبک زندگی معروف مردم در سواحل استرالیا را در معرض تهدید قرار می دهد. بیش از ٧٥ درصد از مردم استرالیا نزدیک اقیانوس زندگی می کنند.

اما آلن استوکز، رئیس «نیروی ضربت ملی تغییر آب دریا» می گوید وقوع سیل شدید دو سال پیش در ایالت کویینزلند از آسیب پذیری شدید و جدی مناطق کم ارتفاع حکایت می کند». «نیروی ضربت ملی تغییر آب دریا» نماینده تعداد زیادی از شوراها و نهادهای محلی ساحلی است.

آقای استوکز توضیح می دهد « مردم سراسر استرالیا دوست دارند نزدیک ساحل زندگی کنند. آن ها دوست دارند تا جایی که ممکن است در محلی اقامت داشته باشند که به سواحل اقیانوس نزدیک باشد اما این کار خطرهایی هم در بر دارد و ما قصد نداریم خود را در موضعی قرار دهیم که مردم طی بیست، سی و یا نود سال آینده با موارد متعدد و مکرر وقوع سیل شدید مواجه باشند و املاک و محل اقامت آن ها در معرض خطر جدی قرار بگیرد، شرایطی شبیه سیلی که در کویینزلند اتفاق افتاد».

دانشمندانی که در زمینه تغییرات اقلیمی تحقیق می کنند نگران هستند که آب شدن صفحات یخی گرینلند مشکلات جدی برای دیگر مناطق آسیب پذیر جهان پدید بیاورد، به ویژه مردمانی که در جزایر کم ارتفاع در جنوب اقیانوس آرام اقامت دارند و خانه ها و املاک آن ها فقط چند متر بالاتر از سطح آب دریا ساخته شده اند.

رهبران کیریباتی (جزیره ای واقع در مرکز منطقه استوایی اقیانوس آرام) هشدار داده اند که اگر خانه های منطقه زیر آب بروند و غرق شوند، کل جمعیت ١٠٠ هزار نفری آن ناچار می شوند از منطقه کوچ کنند.

مسئله تغییرات اقلیمی اختلاف نظرهای بسیاری در استرالیا به وجود آورده است. استرالیا کشوری است که به منابع ارزان قیمت زغال سنگ متکی است. بسیاری از مردم تصور می کنند که اتکای جامعه به سوخت های فسیلی عامل افزایش دمای هوا است و گروه دیگری از مردم معتقد هستند که چرخه طبیعی باعث تغییرات اقلیمی شده است و اقدامات انسان عامل این تغییرات جوی نبوده اند.
XS
SM
MD
LG