کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول خواستار اقدامات اساسیتر کشورها برای افزایش رشد اقتصادی شد.
خانم لاگارد گفت که هشت سال پس از بحران مالی، هنوز اقتصاد تعیین کنندهترین کشورها، در عین رشد، "حالت شکننده" دارد، و سقوط احتمالی آن میتواند "بافت اقتصادی و اجتماعی بسیاری از کشورهای کوچکتر" را بشدت تحت تاثیر قرار دهد.
رئیس صندوق ببن الملل پول در ابتدای سخنرانیاش در دانشگاه گوته در شهر فرانکفورت آلمان تاکید کرد که گفتههایش به معنی اعلام خطر نیست.
خانم لاگارد گفت: " بگذارید بروشنی بگویم: اعلام خطر نمیکنم، اما میگویم که صندوق در نوعی از وضعیت آمادگی بسر میبرد. "
رئیس صندوق بین المللی پول افزود: "از پویایی رشد اقتصادی کاسته شده، اما معتقدیم که اگر سیاست مداران تصمیم بگیرند که در موارد کلیدی، با هم اقدام کرده و با این چالش مقابله کنند، اثر مثبتی بر اقتصاد و اعتماد جهانی خواهد داشت."
خانم لاگارد در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت اقتصاد کشورها از چین گرفته تا برزیل و هندوستان اشاره کرد.
وی گفت: "چین مدل اقتصاد ش را از تاکید بر صادرات به افزایش مصرف داخلی عوض میکند و در نتیجه رشد اقتصادی شش و نیم درصدی دارد که خیلی خوب است. اما از آنچه قبلا داشتهاند، خیلی کمتر است."
لاگارد درباره دیگر کشورها گفت: "از رشد اقتصادی روسیه و برزیل به میزان قابل ملاحظه و بیش از انتظار ما کاسته شده. با توجه به قیمتهای نازل نفت و خشونتهای جاری این در مورد خاورمیانه و تعدادی از کشورهای آفریقایی هم صادق ست. اما اقتصاد هندوستان رشد خوبی دارد که به افزایش واقعی دستمزدها در آن کشور منجر شده."
رئیس صندوق بین المللی پول معتقد است، در حالیکه آمریکا میتواند با اقداماتی از قبیل افزایش حداقل دستمزدها و تقویت چتر حمایتی برای کارگران و کارمندان رشد اقتصادی پایدارتری را تجربه کند، این امر در مورد بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا، از طریق اتخاذ سیاستهای موثرتر اشتغال زائی امکانپذیر است.
سخنان رئیس صندوق بین المللی پول دو هفته پیش از گردهمآیی وزرا و بانکداران یکصد و هشتاد و هشت کشور جهان در واشنگتن ایراد شد.
هدف از این گردهمآیی که کارشناسان بانک جهانی نیز در آن شرکت خواهند کرد، "ارزیابی سلامت اقتصاد بین الملل، و میزان پایداری اقتصاد کشورها" ست.