لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۸

کمک بیش از یک میلیارد یورویی آلمان به اوکراین


مخالفان تهاجم روسیه به اوکراین در برابر دروازه براندسبورگ برلین، وابستگی آلمان به انرژی روسیه را مورد انتقاد قرارداده و خواهان تحریم نفت روسیه هستند. (رویترز ۸ آوریل ۲۰۲۲)
مخالفان تهاجم روسیه به اوکراین در برابر دروازه براندسبورگ برلین، وابستگی آلمان به انرژی روسیه را مورد انتقاد قرارداده و خواهان تحریم نفت روسیه هستند. (رویترز ۸ آوریل ۲۰۲۲)

یک روز پس از اظهارات روبرت هابک وزیر اقتصاد آلمان که گفت این کشور نمی‌تواند به اوکراین کمک تسلیحاتی کند، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز شنبه از تصویب کمک مالی جدید بیش از یک میلیارد یورویی به کی‌یف خبر داد.

با گذشت ۵۰ روز از تهاجم روسیه به اوکراین، آمریکا و متحدانش همواره در تلاشند که با کمک به اوکراین، شدت جنگ و حملات روسیه به این کشور را کاهش دهند. در این میان سیاست آلمان در قبال روسیه مورد توجه ویژه قرار گرفته است. آلمان به دلیل وابستگی انرژی و همچنین داشتن روابط اقتصادی با روسیه، با احتیاط بیشتری در قبال حمایت از اوکراین گام برمی‌دارد.

در طی چند روز گذشته صدراعظم آلمان، کابینه اولاف شولتس به خاطر کاهش کمک به اوکراین، مورد انتقاد احزاب داخلی قرار گرفته است.

افزایش فشارها بر او و پس از چند روز کشمکش، سرانجام روز شنبه ۱۶‌آوریل، اولاف شولتس اعلام کرد که با کمک مالی به اوکراین موافقت کرده است.

پیشتر قرار بود آلمان تجهیزات نظامی نیز در اختیار اوکراین بگذارد اما روز جمعه ۱۵‌آوریل، روبرت هابک وزیر امور اقتصادی آلمان هشدار داد که تحویل این محموله می‌تواند موجب عصبانیت روسیه و گسترش دامنه جنگ به اروپا شود. او گفته بود آلمان نمی‌تواند به این وعده عمل کند.

اما آیا نگرانی‌های سیاستمداران آلمانی مبنی بر گسترش دامنه جنگ به اروپا قابل توجیه است؟

الهام دانش کارشناس روابط بین‌الملل در مونیخ آلمان در گفت و گو با صدای آمریکا با اشاره به واکنش‌ها و رفتارهای پوتین می‌گوید: «از آنجا که رفتار‌های پوتین حساب شده نیست و میل به کشورگشایی او می‌تواند آتش جنگ را به اروپا نیز بکشاند.»

به گفته خانم دانش عدم استقبال از سفر رئیس جمهور آلمان از سوی ولودیمیر زلنسکی را می‌توان به‌عنوان برگ برنده اوکراین و اهرم فشار بر روی آلمان یاد کرد هرچند که این رفتار زلنسکی در رسانه‌های آلمان و از سوی مقامات این کشور به شدت مورد نقد قرار گرفت.

فشار جامعه بین‌الملل و کمیسیون اروپا به آلمان نیز باعث شد که مقامات این کشور بحث تحریم روسیه را جدی‌تر بگیرند از این رو در تلاشند که با افزایش قدرت نظامی خود و بسط دادن روابط اقتصادی خود با کشور‌های دیگری که می‌توان انرژی کشور را از آن‌ها تأمین کنند تا حدودی از تسلط روسیه به آلمان بکاهند.

مقامات آلمانی و قطری در اوایل فروردین خبر دادن که مذاکراتی در راستای همکاری درازمدت در حوزه انرژی و در راستای کاهش وابستگی آلمان به روسیه را پی‌گیری می‌کنند.

آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، وابستگی وسیعی به منابع انرژی روسیه دارد.

XS
SM
MD
LG