وزیر امور خارجه آلمان، در جریان بازدید از گذرگاه مرزی «کرم شالوم» اسرائیل، خواستار دسترسی سازمانهای امدادی به نوار غزه شد و گفت که آلمان کمکهای مالی خود به برنامه جهانی غذا را ۱۰ میلیون یورو افزایش داده است.
آنالنا بائربوک،که به خاورمیانه سفر کرده وضعیت انسانی در نوار غزه را «جهنمی» توصیف کرد و افزود: « با وجود رنج فراوان مردم در غزه دیگر صحبت از اینکه چه گذرگاهی میتواند محل عبور کمکهای بشردوستانه باشد، منطقی نیست، اسرائیل باید سرعت عبور کمکها از گذرگاهها را افزایش داده و روند جاری باید هر چه سریعتر تغییر کند.»
او همچنین برای حل مشکل کندی سرعت در گذرگاههای غزه پیشنهاد داد تا اسرائیل فرایند طولانی بازرسی را کنار بگذارد.
مقامات اسرائیل پیشتر اعلام کردهاند که محمولهها و کامیونهای کمکهای بشردوستانه را به دقت بازرسی میکنند تا مطمئن شوند که در میان این کمکها ادوات نظامی و تسلیحات جنگی برای گروه حماس وجود نداشته باشد.
سفر بائربوک به اسرائیل سومین سفر دیپلماتیک او به منطقه خاورمیانه از زمان آغاز جنگ در غزه پس از حادثه تروریستی ۷ اکتبر بود.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز هفته گذشته به خاورمیانه سفر کرد و موضوعاتی همچون غیرنظامیان غزه، آتشبس و آزادی گروگانها را با سران منطقه به بحث گذاشت.
در پی حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.
به رغم تبعات ویرانکننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید نزدیک به ٣٢ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.