لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۴

آنگلا مرکل و ولادیمیر پوتین درباره ایران، سوریه و اوکراین گفت و گو کردند


آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در حومه برلین در مورد ایران، سوریه و اوکراین مذاکره کردند.

دیدار روز شنبه ۲۷ مرداد رهبران آلمان و روسیه در قلعه تاریخی «شلوس مسبگ»، اقامتگاه تابستانی صدراعظم آلمان که در ۶۵ کیلومتری شمال برلین، پایتخت آن کشور قرار دارد، برگزار شد.

رهبران آلمان و روسیه سه ماه پیش در سوچی در روسیه دیدار کرده بودند.

بنا به گزارش‌ها، جنگ داخلی در سوریه به ویژه وضعیت رو به وخامت استان ادلب در آن کشور یکی از موضوع‌های مورد بحث رهبران آلمان و روسیه بود.

در چند سال اخیر، بیش از دو میلیون نفر از مخالفان مسلح از سراسر سوریه به استان ادلب در شمال غربی آن کشور انتقال، و در اردوگاه های اسکان موقت پناه داده شده اند.

حال به نظر می‌رسد بمباران‌های هوایی نیروی هوایی سوریه مقدمه حمله زمینی گسترده ارتش آن کشور به استان ادلب است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان درباره این موضوع گفت: «سوریه یکی از موضوعات مهم است. پیش از هر چیز باید از بروز یک مصیبت انسانی در اطراف ادلب جلوگیری کنیم. درگیری‌ها در سوریه کمتر شده، اما هنوز صلح برقرار نشده است.»

خانم مرکل اضافه کرد: «ما در این مورد مسئولیم، اما روسیه مسئولیت ویژه ای دارد، زیرا یکی از اعضای ثابت شورای امنیت سازمان ملل است.»

رئیس جمهوری روسیه نیز به حفظ توافق اتمی با ایران اشاره کرد.

آقای پوتین گفت: «البته در مورد توافق ایران هم گفتگو می‌کنیم. حفظ این توافق برای تقویت امنیت بین‌المللی مهم است. در مورد اوضاع خاورمیانه هم گفتگو خواهیم کرد و بسیار مهم است که کمک‌های انسانی به سه میلیون پناهنده سوری در ترکیه، یک میلیون نفر در اردن، و یک میلیون پناهجوی دیگر در لبنان را فراموش نکنیم. این بار سنگینی برای اروپا است و باید هر کاری را که می توانیم برای کمک به پناهندگان سوری که مایلند به کشورشان بازگردند، انجام دهیم.»

آمریکا با احداث خط لوله گاز «نورد استریم۲» که گاز طبیعی روسیه را از زیر دریای بالتیک به آلمان انتقال می دهد، به دلائل زیست محیطی، افزایش وابستگی اروپا به گاز روسیه و احتمال قطع گاز به اوکراین مخالفت کرده است.

اما رئیس جمهوری روسیه ضمن تاکید بر اقتصادی بودن این پروژه گفت: «خطرات زیست محیطی آن به حداقل رسیده و راه سنتی انتقال گاز از طریق سرزمین اوکراین را نیز مسدود یا منتفی نمی کند.»

روابط آلمان با روسیه به دلیل تجاوز مسکو به اوکراین در چهار سال پیش و انضمام شبه جزیره کریمه به سردی گرائیده بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG