آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه گفت کشورهای اتحادیه اروپا در نگرانی ها بر سر برنامه موشک های بالیستیک ایران سهیم هستند و خواستار راه حل هایی برای «تمایلات تهاجمی» ایران در خاورمیانه شد.
او در سفر به اردن و دیدار و گفتگو با ملک عبدالله دوم، برنامه موشکی و رفتار ایران در منطقه را مایه نگرانی خواند.
مرکل گفت: واضح است که ما برنامه موشک بالیستیک ایران و حضورش در سوریه و یمن، و مقاصد تهاجمی اش در این کشورها را از نزدیک زیر نظر داریم، ما نه تنها باید این مسائل را مطرح کنیم، باید برایش راه حلی هم بیابیم.
مرکل در دیدارش با پادشاه اردن، نگرانی امان درباره فعالیت های ایران در نزدیکی مرز سوریه و اردن، و نیز در مرز سوریه و اسرائیل در بلندی های جولان را قابل درک خواند.
مرکل گفت کشورهای اروپایی خواهان حفظ توافق هسته ای برجام هستند اما نگران برنامه موشکی ایران و نقشش در سوریه و یمن نیز هستند.
۱۸ اردیبهشت، پرزیدنت دونالد ترامپ در سخنانی رسما اعلام کرد ایالات متحده آمریکا از توافق جامع هستهای ۲۰۱۵ قدرتهای جهانی با ایران خارج میشود.
پرزیدنت ترامپ که از زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتقد این توافق بود، ۱۸ اردیبهشت ضمن انتقاد صریح از سیاستهای منطقهای ایران و حمایت آن کشور از تروریسم، گفت این رفتار بیثبات کننده ایران پس از توافق هستهای شدیدتر شده است و آمریکا گروگان این مسائل نخواهد شد.
خروج آمریکا از توافق، احیای تحریمهای اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران را به همراه خواهد داشت؛ تحریم هایی که از تیرماه ۱۳۹۴ لغو شده بود.
رئیس جمهوری آمریکا می گوید جمهوری اسلامی ایران به توافق پایبند نبوده است.
بر اساس بندی از قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در شورای امنیت تصویب شد، جمهوری اسلامی ایران از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.
با این حال ایران در دو سال اخیر چندین آزمایش موشک بالیستیک داشته است و موشک های ایران در دست برخی گروه های تروریستی و شورشی منطقه دیده شده است.