لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۹

روابط پرتنش امنیتی میان ایران و آلمان؛ از مخالفت با استرداد دیپلمات تا بازداشت یک جاسوس


خبر بازداشت این فرد یک روز پس از آن منتشر شد که معاون حقوقی حسن روحانی خبر داد آلمان پیشتر با درخواست ایران برای استرداد اسدالله اسدی، دیپلمات بازداشت شده ایرانی شاغل در اتریش، مخالفت کرده بود. 
خبر بازداشت این فرد یک روز پس از آن منتشر شد که معاون حقوقی حسن روحانی خبر داد آلمان پیشتر با درخواست ایران برای استرداد اسدالله اسدی، دیپلمات بازداشت شده ایرانی شاغل در اتریش، مخالفت کرده بود. 

دادستانی فدرال آلمان سه‌شنبه ۲۵ دی ماه اعلام کرد که یک کارمند ارتش این کشور را به اتهام جاسوسی برای وزارت اطلاعات ایران بازداشت کرده است.

متهم بازداشت شده یک فرد دوتابعیتی افغان - آلمانی به نام عبدالحمید است. این فرد که گفته می‌شود حدود ۵۰ سال سن دارد، به اتهام «نقض قوانین حفاظتی» بازداشت شده است.

نشریه اشپیگل در گزارشی خبر داد که این فرد به عنوان مترجم و مشاور برای ارتش آلمان کار می‌کرده و به «اطلاعات محرمانه» ارتش آلمان، از جمله عملیات نیروهای آن در افغانستان دسترسی داشته است.

خبر بازداشت این فرد یک روز پس از آن منتشر شد که «لعیا جنیدی» معاون حقوقی حسن روحانی خبر داد آلمان پیشتر با درخواست ایران برای استرداد «اسدالله اسدی»، دیپلمات بازداشت شده ایرانی شاغل در اتریش، مخالفت کرده بود.

اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت ایران در اتریش، دهم تیرماه سال جاری و در ارتباط با تلاش برای بمب‌گذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق، در آلمان بازداشت شده بود. آلمان با رد مصونیت دیپلماتیک این فرد، مهر ماه سال جاری او را به بلژیک تحویل داد.

معاون حقوقی حسن روحانی، روز گذشته به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود که «آن‌ها مدعی هستند که این فرد در حال انجام ماموریت برای ایران» بوده، گرچه به گفته جنیدی مقام‌های وزارت امور خارجه ایران این مساله را تکذیب کرده‌اند.

جنیدی همچنین با اشاره به این‌‌که اتحادیه اروپا گفته است «در بررسی‌های خود به شواهدی در این زمینه دست‌ یافته»، خبر داده بود که دولت روحانی چنین مساله‌ای را تایید نمی‌کند، اما «پیگیری‌هایی را در وزارت اطلاعات» انجام داده است. او توضیح بیشتری درباره این پیگیری‌ها و نتیجه آن نداد.

اتحادیه اروپا پیشتر معاونت امنیت داخلی وزارت اطلاعات ایران و دو همکار آن، از جمله اسدالله اسدی، را در لیست افراد و گروه‌های تروریستی قرار داده و تحریم کرده بود.

علاوه بر تلاش برای بمب‌گذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس، وزارت اطلاعات ایران متهم است که در دو قتل در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ در هلند و تلاش برای حمله به رهبر یک گروه استقلال‌طلب مخالف حکومت ایران در دانمارک، دست داشته است.

مقام‌های آلمانی پیشتر درباره «جاسوسی» سرویس امنیتی ایران هشدار داده و با احضار سفیر ایران در دسامبر سال ۲۰۱۷ به وزارت خارجه این کشور، این کار را «غیرقابل قبول» دانسته بودند.

ژانویه سال گذشته میلادی هم پلیس آلمان اقدام به بازرسی از منزل و محل کار ده مظنون به جاسوسی برای ایران کرده بود. یک دادگاه در آلمان همپیشتر یک فرد پاکستانی‌الاصل را به اتهام جاسوسی برای نیروی قدس سپاه پاسداران به بیش از ۴ سال زندان محکوم کرده بود.


https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG