وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه گفت انتظار ندارد ایالات متحده آمریکا نیروی زمینی در خاک سوریه پیاده کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، فرانک والتر اشتاین مایر در نشست خبری مشترکی با همتای فرانسوی خود در برلین با بیان این مطلب گفت فکر نمیکند انتخابات کنگره آمریکا در چهارم ماه نوامبر، سیاست واشنگتن در این زمینه را تغییر دهد.
رویترز میگوید در حالی که آمریکا به حملات هوایی به مواضع گروه موسوم به «دولت اسلامی» (داعش) در عراق و سوریه ادامه میدهد، برخی از قانونگذاران محافظه کار آمریکا، مانند سناتور جان مککین، پیشنهاد اعزان سرباز برای کمک به نیروهایی که با پیکارجویان افراطی داعش در عراق و سوریه میجنگند، را مطرح کردهاند.
رویترز همچنین در گزارش دیگری به نقل از سخنگوی کاخ سفید مینویسد باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه در یک کنفرانس ویدئویی با سران بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا، درباره نبرد با گروه موسوم به دولت اسلامی گفتگو خواهد کرد.
نبرد با پیکارجویان داعش، از سوی دیگر صلح شکننده بین دولت ترکیه و کردها را تهدید میکند. خودداری آنکارا از ارائه کمک به کردهای کوبانی در سوریه، که در محاصره نیروهای داعش هستند، کردهای ترکیه را خشمگین کرده است.
وضعیت کردهای سوری در شهر مرزی کوبانی موجب بروز اعتراضاتی در جامعه ۱۵ میلیونی کرد ترکیه شد، که بنابر گزارشها دست کم ۳۵ کشته برجای گذاشت.
کردهای داخل کوبانی گفتند حملات هوایی علیه مواضع پیکارجویان گروه دولت اسلامی به آنها در مهار پیشرویهای داعش کمک کرده است؛ با این حال، پیکارجویان داعش که دو هفته است شهر را از سه طرف به محاصره خود در آوردهاند، همچنان به حملات خود ادامه میدهند.
از سوی دیگر، هواپیماهای جنگی ترکیه روز سهشنبه برخی مواضع حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در جنوب شرقی آن کشور را هدف حمله قرار دادند، که میتواند گفتگوهای صلح بین کردها و آنکارا را با خطر جدی روبرو کند.
به گزارش رویترز سرنوشت کوبانی – که به گفته مقامات سازمان ملل متحد در صورت سقوط امکان دارد هزاران نفر در آنجا قتل عام شوند – میتواند تلاشهای اخیر دولت ترکیه برای پایان دادن به شورش پیکارجویان حزب کارگران کردستان را خنثی کند.
عبدالله اوجالان، رهبر زندانی پ.ک.ک نیز گفته است مذاکرات صلح بین کردها و دولت ترکیه ممکن است تا چهارشنبه به پایان برسد. برادر اوجالان پس از ملاقات با وی در زندان در هفته گذشته گفت «ما تا ۱۵ اکتبر صبر خواهیم کرد ... پس از آن دیگر کاری از دست ما برنخواهد آمد.»