لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۲

وزیر خارجه آلمان در پاسخ به بیانیه عراقچی: با یک رژیم سرکوبگر سروکار داریم


وزیر امورخارجه آلمان، آنالنا بربوک - آرشیو
وزیر امورخارجه آلمان، آنالنا بربوک - آرشیو

وزیر امور خارجه آلمان در پی گزارش‌های مربوط به اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد در ایران، به شدت از جمهوری اسلامی انتقاد کرد و گفت «قتل آقای شارمهد یک بار دیگر بی‌رحمی هولناک رژیم سرکوبگر در ایران را برجسته می‌کند.»

آنالنا بائربوک روز پنجشنبه گفت این شهروند آلمانی ایرانی‌تبار که مقیم آمریکا بود «ربوده» و به ایران برده شد و «سال‌ها بدون محاکمه عادلانه در حبس بود.»

او با اشاره به بیانیه اخیر عباس عراقچی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی که از اعدام جمشید شارمهد در ایران دفاع کرده است، کشتن او را به «باج‌خواهی» جمهوری اسلامی مرتبط دانست و گفت: «این رژیم پیش از هر چیز، زبان باج‌خواهی، تهدید و خشونت را به کار می‌گیرد. حتی اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ایران، که قتل بی‌رحمانه جمشید شارمهد را در چارچوب حمایت آلمان از اسرائیل قرار داد، خود گویای همه چیز است.»

وزیر امور خارجه آلمان در این بیانیه، با اشاره به دستورش برای تعطیل شدن سه کنسولگری جمهوری اسلامی در شهرهای فرانکفورت، مونیخ و هامبورگ، گفته است: «ما بارها به صراحت به تهران اعلام کردیم که اعدام یک شهروند آلمانی عواقب جدی به همراه خواهد داشت.»

او در ادامه افزود: «قتل او (شارمهد) به دست رژیم ایران تأکیدی بر این است که این رژیم سرکوبگر، حتی پس از تغییرات اخیر در رأس آن، همچنان با نهایت بی‌رحمی عمل می‌کند.» اشاره خانم بربوک به روی کار آمدن مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جدید دولت جمهوری اسلامی است.

آنالنا بائربوک تصریح کرد سفارت آلمان در تهران، و مقامات دولتش در برلین، و شخص او «بی‌وقفه» برای آزادی جمشید شارمهد تلاش کردند.

وزیر امور خارجه آلمان گفت جمهوری اسلامی می‌دانست که موضوع زندانیان آلمانی برای دولت آلمان چقدر اهمیت دارد و او این موضوع را ماه گذشته میلادی در گفتگوهایش با وزیر امور خارجه ایران در نیویورک مطرح کرده بود و بخش مهمی از مذاکرات او با عراقچی را تشکیل داده بود.

خانم بائربوک گفت «اینکه این قتل در پی تحولات اخیر در خاورمیانه رخ داده، نشان‌دهنده این است که یک دیکتاتوری سرکوبگر مانند رژیم ملایان در چارچوب منطق عادی دیپلماتیک عمل نمی‌کند.»

وزیر امورخارجه آلمان در بخش دیگری از بیانیه خود گفت: «شخص من به عنوان وزیر امور خارجه آلمان، یک هیئت حقیقت‌یاب را در شورای حقوق بشر سازمان ملل برای مستندسازی جنایات علیه مردم ایران، به‌ویژه زنان، ایجاد کردم تا در آینده به عدالت دست یابیم.»

او همچنین گفت در بروکسل برای افزودن سپاه پاسداران به فهرست تروریست‌ها «فشار» می‌آورد.

آلنا بائربوک به دشواری‌ها در زمینه اعمال فشار به جمهوری اسلامی اشاره کرد تا به گفته او مردم ایران آسیب نبینند: «تأکید کنم که چون با یک رژیم سرکوبگر سر و کار داریم، همیشه روی یک خط بسیار باریک حرکت می‌کنیم. در اتخاذ هرگونه اقدام، باید از خود بپرسیم: چگونه می‌توانیم مسئولان داخل رژیم را هدف قرار دهیم و نه مردم ایران را.»

وزیر امور خارجه آلمان اضافه کرد، جمشید شارمهد تنها زندانی آلمانی نبود که در «سیاست گروگان‌گیری ایران» در حبس قرار داشت و «این رژیم همچنان سایر آلمانی‌ها را به‌طور ناعادلانه در بازداشت نگه داشته است» و آلمان موظف است به آنها برای آزادی کمک کند.

او گفت، دولت مسعود پزشکیان «بارها ادعا کرده که می‌خواهد به "به‌اصطلاح غرب" نزدیک شود. ایران می‌داند چه گام‌های مشخصی برای این کار لازم» است.

این بیانیه شدیداللحن وزیر امور خارجه آلمان ساعاتی پس از اعلام تعطیلی کنسولگری‌های جمهوری اسلامی در سه شهر آلمان منتشر می‌شود.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با احضار کاردار سفارت آلمان در تهران، این اقدام برلین را «ناموجه و غیرقابل توجیه» خواند.

XS
SM
MD
LG