يک مقام امنيتی آلمان تأکيد کرده است هر کس که به هر نحوی در هرج و مرج ها و سرقت های به وقوع پیوسته در شب سال نو مسیحی در شهر کلن شرکت داشته، بدون توجه به مليتش تحت پيگيرد قانونی قرار می گيرد.
در شب سال نو، جمعيتی ۱۰۰ نفره که گفته می شود همگی ظاهرا عرب يا اهل کشورهای عربی شمال آفريقا بودند، در کلن دست به غارت فروشگاهها زدند و برای زنها اغب مزاحمت های جنسی ايجاد کردند، که دست کم در یک مورد با تجاوز همراه بود.
پليس آلمان می گويد فقط در آن شب دست کم ۹۰ نفر به پليس شکايت کردند.
در همین حال، مسئولان مهاجرتی سه کشور آلمان، سوئد، و دانمارک روز چهارشنبه در بلژيک برای بررسی بحران مهاجران تشکيل جلسه دادند.
اين مذاکرات در پی اقدامات اخير سوئد و دانمارک و نگرانی هايی که از بيم از بين رفتن دستاوردهای اتحاديه اروپا در ارتباط با تردد مرزی آزاد در ميان اعضای آنها ايجاد شده، صورت گرفت.
کميسيون اروپايی می گويد، هدف از اين نشست، ايجاد همانگی بيشتر ميان اين سه کشور و کنترل و مديريت بهتر فشارهای مهاجرتی است.
دانمارک از روز دوشنبه به مدت ۱۰ روز بنا به ملاحظات امنيتی، اقدام شديدتری در زمينه حرکت های مرزی به مورد اجرا گذاشته است.
اينگر استويبرگ، وزير امور مهاجرت دانمارک امروز هنگام ورود به ساختمان محل مذاکره در بروکسل به خبرنگاران گفت: "کنترل های مرزی و بازرسی های تصادفی مسافران در حال حاضر فقط يک اقدام موقتی است."
در جريان مذاکرات مقام های سه کشور تأکيد کردند برای توقف ورود بی رويه پناهجويان از ترکيه به اروپا، اقدامات بيشتری بايد انجام گيرد.
توماس دو مازير، وزير کشور آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که مشکل اروپا، نبود يک ساختار عملی و فعال، بويژه در مرز ميان ترکيه و يونان است.
به گفتۀ او طرح اتحاديه اروپا برای تقسيم پناهجويانی که از يونان و ايتاليا وارد اروپا می شوند، مؤثر نبوده و وقتی این اقدامات مؤثر واقع نشود، اعضا مجبورند به تنهايی وارد عمل شوند.در همین حال، مقام های ترکيه امروز اعلام کردند که دست کم ۳۶ پناهجو از جمله چندين کودک را از غرق شدن در دريای اژه نجان دادهاند.
بنابر آمار، در سال گذشته ميلادی حدود ۸۵۰ هزار پناهجو از ترکيه و از طريق قاچاقچیان در قايق های ناامن خود را به جزير لسبوس، اولين نقطه در خاک يونان رسانده اند.