لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۸

واکنش‌ رسانه‌های آلمان  به اعتراضات مردمی  در ایران در دوازهمین روز


آرشیو
آرشیو

با گذشت دوازده روز از اعتراضات مردمی در ایران که جرقه آن با کشته شدن مهسا‌ امینی توسط نیروی انتظامی شعله ور و به تمام جهان رسید، تحولات ایران همچنان موضوع مهم مطبوعات جهان به خصوص آلمان است و واکنش مقام‌های مختلف را به دنبال دارد.

آنالنا باربوک وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه ۴ مهر در واکنش به سرکوب گسترده اعتراض‌ها در ایران از تصمیم‌گیری سریع درباره اقدام‌های بعدی علیه ایران و تحریم مقام‌های مسئول در ایران سخن گفت. این موضوعی است که قرار است بوندستاگ، پارلمان آلمان در روز چهارشنبه ۶ مهر درباره آن بحث و تصمیم‌گیری کند.

روزنامه بیلد با دستمایه قرار دادن این موضوع روز چهارشنبه بار دیگر به وقایع ایران و خیزش سراسری مردم علیه جمهوری اسلامی پرداخت. در این گزارش با اشاره به تعداد کشته شدگان که در میان آن‌ها نیز کودک وجود دارد به جنبه‌های مختلف مسأله سرکوب نیرو‌های امنیتی در ایران اشاره شده است.

در این گزارش زنان و مردان ایرانی را شجاع و جسور معرفی کرد که با وجود تمامی خطر‌ها همچنان بر علیه حکومت ایران شعار می‌دهند و خواستار حذف جمهوری اسلامی هستند.

کانال تلویزیونی ولت آلمان نیز با اشاره به قتل مهسا‌ امینی، تظاهرات سراسری مردم در ایران و اعلام همبستگی مردم جهان با آن‌ها برای تغییر حکومت جمهوری اسلامی به آنچه که در ایران در حال وقوع است پرداخت.

امید نوری پور رئیس حزب سبز‌ها در پارلمان آلمان طی گفتگویی با این تلویزیون خواستار تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ شد. نوری پور در این مصاحبه گفت که مرکز اسلامی هامبورگ یک مرکز جاسوسی برای جمهوری اسلامی است و باعث آزار و خشونت برای بسیاری از ایرانیان شده است. به گفته رهبر حزب سبز‌ها زمان پایان دادن به فعالیت این مرکز فرا رسیده است. نوری پور از مسجد هامبورگ بعنوان پایگاه نیروی انتظامی در اروپا نام برد. دفتر حمایت از قانون اساسی هامبورگ، پیشتر این مرکز اسلامی را یک مرکز افراط‌گرا معرفی کرده بود.

رسانه پرتیراژ اشپیگل هم به ادامه پوشش اعتراضات در ایران پرداخت و خواسته معترضان در ایران را تغییر حکومت جمهوری اسلامی در ایران عنوان کرد. این روزنامه به آتش زدن روسری‌ها توسط دختران و زنان و پاره کردن تصاویر رهبران نظام جمهوری اسلام پرداخت. این نشریه همچنین با اشاره به سرکوب نیرو‌های انتظامی، بالا رفتن آمار کشته شده‌ها بدست عوامل حکومت با سلاح جنگی و همچنین قطع اینترنت را در کنار واکنش این روز‌های سازمان ملل و مجامع بین‌المللی مورد بررسی قرار داد.

از دیگر موضوعات مورد توجه رسانه‌های آلمان برگزاری تجمعات حمایتی و همبستگی ایرانی‌تباران ساکن این کشور با با ایرانیان داخل کشور بود. این درحالی است که براساس اعلام قبلی شنبه اول اکتبر در اغلب شهرهای آلمان از جمله برلین، هامبورگ، کلن، هانوفر، مونیخ، اشتوتگارت و فرانکفورت و دیگر شهرهای این کشور تجمع اعتراضی در جهت اعلام همبستگی با ایرانیان داخل کشور و محکوم کردن سرکوب معترضان توسط جمهوری اسلامی برگزار می‌شود.

XS
SM
MD
LG