آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت، حملات سایبری به سیستم نظامی آلمان را به روسیه نسبت داد و گفت: این کشور متوجه عواقب حملاتش خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او افزود که اطمینان یافته است که حملات سایبری که سایتهای نظامی آلمان را تحت تأثیر قرار داده و برای مدتی آنها را مختل کرده بود، توسط یک گروه هکری به نام «ای پی تی ۲۸» انجام شده است.
وزیر خارجه آلمان که به استرالیا سفر کرده است، در یک کنفرانس مطبوعاتی، روسیه و این گروه هکری را که توسط سرویس اطلاعات نظامی روسیه کنترل میشود، عامل اصلی حملات دانست و آن را «غیر قابل قبول» نامید و گفت که این اقدامات « بدون عواقب » باقی نخواهد ماند.
در ماه فروردین، وبسایتهای چندین نهاد رسمی آلمان به دلیل حملات سایبری گسترده از دسترس خارج شدند. ساعاتی پس از این حملات، یک گروه سایبری روسی مسئولیت آن را برعهده گرفت.
مجله آلمانی «اشپیگل» نیز گزارش داد که هکرهای روسی چندین حزب سیاسی آلمان را برای سرقت اطلاعات هدف حملات سایبری قرار دادهاند.
شرکت امنیت سایبری «مندینت» که زیرمجموعه گوگل است، این حمله را شناسایی کرد.
شرکت امنیت سایبری و فنآوری اطلاعات «مندینت» گفت که گروه هکری «ای پی تی ۲۸»، تلاش کرد تا «شخصیت های سیاسی کلیدی آلمان» را فریب دهد تا ایمیلی را باز کنند که حاوی دعوت نامهای جعلی برای شرکت در یک مراسم شام توسط حزب محافظهکار بود.
اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان اعلام کرد که جاسوسان سایبری در تلاش برای ایجاد دسترسی طولانیمدت و استخراج اطلاعات از احزاب سیاسی آلمان هستند.
مقامات ضد جاسوسی آلمان نیز بر این باورند که این گروه تحت دستور سازمان اطلاعات خارجی روسیه، کار میکند.
آلمان یکی از کشورهای غربی است که از اوکراین در جنگ با روسیه حمایت نظامی میکند، به طوری که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در ماه دسامبر گفت که روابط بین دو کشور تا حد زیادی متوقف شده است.
اگر چه آمار دقیق و قابل اعتمادی از حملههای سایبری ماموران و دستگاههای اطلاعاتی روسیه به اهدافی در آلمان منتشر نشده است، اما کارشناسان معتقدند که روند این حملات افزایش خواهد یافت .